Bezoek aan Canyon in Koblenz

CanyonGisteren was ik een dagje vrij van mijn werk en besloot om samen met Sonja naar Koblenz af te reizen om een bezoek te brengen aan de Canyon Experience en de verschillende maten Speedmax modellen uit te proberen. Dus om 08:30, nadat Mika naar school was gebracht, stapten we in de auto voor een rit van 360 kilometer richting Koblenz.

 

 

 

 

 

Flink stuk rijden

Zoals de meeste wel weten is Canyon een merk wat zich vooral richt op online verkoop, hierdoor hebben ze zo’n geweldige prijs/kwaliteit verhouding. Maar dat is wel een nadeel als je even wil testen wat voor maat het beste bij je past en zeker als er een XL in de Outlet staat waar je al maanden elke dag naar kijkt. 🙂

Gelukkig hebben ze een showroom in Koblenz, dus dan maken we er maar een dagje uit van en rijden we naar Koblenz. Het is best een eind rijden voor een uurtje fietsen testen, maar anderzijds is het ook een flinke aankoop, die je niet elke dag doet..

Fietsmuur

Na 3 uur rijden komen we aan in Koblenz waar op een industrieterrein een groot pand met de letters Canyon verschijnt, mijn hart gaat toch stiekem een klein beetje sneller kloppen. We parkeren de auto en gaan naar binnen. Wat een mooi showroom, met eerst een aantal fietsen waar successen mee zijn behaald en zodra je de hoek om gaat staan alle modellen op je te wachten.

Testrit

Na even rondgelopen te hebben worden we geholpen door een vriendelijke jongen. Eerst worden we opgemeten en blijk ik toch een L nodig te hebben, Sonja kan het doen met een S. MetingVervolgens worden de testfietsen uit het magazijn gehaald en mogen we een rondje fietsen op het parkeerterrein. Natuurlijk is het niet ideaal, maar goed genoeg om een indruk te krijgen van de fiets. Al snel merk ik dat ik toch wat opgekropt zit op de fiets, dus verstellen we het zadel en het stuur een beetje zodat er wat meer ruimte is. Het gaat vervolgens al een stuk beter.

Inmiddels is Sonja ook aan haar eerste meters begonnen op de testfiets en die is ook gelijk enthousiast. Ze maakt wat onwennig haar eerste rondje op het terrein, maar al snel gaat het steeds wat sneller. Die is gelijk verkocht.

Ik ga vervolgens toch ook maar even een Speedmax XL uitproberen en bij de eerste meters merk ik al gelijk dat dit een stuk beter is. Dit voelt veel meer hetzelfde aan als mijn eigen fiets en veel minder opgevouwen. Ook de jongen die ons helpt ziet dit en geeft aan dat de XL voor zijn gevoel beter bij hem past.

Bestellen dan maar?

De proefrit was niet lang, maar gaf ons genoeg vertrouwen om voor deze fiets te kiezen. Het voordeel van de XL was dat ik toch de fiets uit de outlet kon bestellen met € 850,- korting, terwijl Sonja voor het huidige model moet gaan. Wanneer we gelijk bestellen vervallen de verzendkosten (a € 50,- per fiets), wat het ritje naar Koblenz weer wat dragelijker maakt.Speedmax_2

 

Dus het enige wat overblijft is het kiezen van het model. De keuze gaat tussen de Shimano 105 met lage velgen of de Ultegra met hoge velgen. Het verschil is € 700,-, maar wat betreft looks is dat verschil al snel uit de wereld. Dus even heel kort twijfelen en dan toch gaan voor de Ultegra versie met hoge velgen. 🙂

En weer naar huis

We gaan nog even wat eten in het café wat zich in de showroom bevind en vervolgens gaan we tevreden weer richting huis. Beide fietsen zijn op voorraad en worden binnen een week verstuurd, dus nog heel even geduld.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.