Mallorca Dag 3 – Fietsen, Bike check-in en Relax

Racing in Paradise

Vannacht een beetje onrustig geslapen, of het nou het bed is of dat de zenuwen een beetje op beginnen te spelen ben ik nog niet helemaal uit. Dus om 7 uur ben ik klaarwakker en ik ben niet de enige, ook Sonja heeft een onrustige nacht gehad.

Om 07:45 kunnen we ontbijten, dus we gaan vandaag vroeg zodat we daarna nog een keer het fietsparcours kunnen fietsen en de benen nog wat beter kunnen laten wennen aan het heuvelachtige parcours. Om 09:00 zitten we daarom al op de fiets, temperatuur is lekker en we beginnen vol goede moed aan hetzelfde rondje als gisteren.

 

 Makkelijker dan gisteren

Omdat we niet hetzelfde tempo hebben fietsen we niet naast elkaar, dat is namelijk voor ons beide niet zo leuk. Om de paar kilometer wacht ik weer op Sonja zodat we elkaar weer even zien en daarna gaan we weer verder. Zo kunnen we allebei in ons eigen tempo blijven fietsen.

Na een paar kilometer hebben we al door dat het vandaag makkelijker gaat in vergelijking met gisteren, je moet toch altijd even wennen aan de omgeving. De eerste 20 kilometers zijn technisch, maar zowel Sonja als ik verteren ze goed, we zijn sneller bij het keerpunt dan verwacht. Vervolgens fietsen we weer terug naar het hotel, waar we tevreden aankomen. Zowel Sonja als ik hebben de tijd van gisteren verbeterd en zijn ook nog minder kapot..

Briefing en Pastaparty

Vervolgens is het weer tijd om voor de zoveelste keer richting Peguera te rijden voor de briefing en Pastaparty. Verder willen we het loopparcours even verkennen, zodat we geen verrassingen tegen komen.

We lopen naar het gebouw waar de briefing is en moeten stijl omhoog, gelukkig maakt dit stuk geen deel uit van het parcours. De briefing is net als in Almere, duidelijk met een grappige twist. Toch zijn er altijd weer hordes mensen die na afloop domme vragen gaan stellen, die bovendien duidelijk vermeld waren tijdens de briefing. Zelfs de presentator werd er zichtbaar geïrriteerd van.

Na de briefing is het tijd voor de Pastaparty, eigenlijk een all you can eat buffet waar je heel lang voor in de rij moeten staan. Maar je bent Nederlander of niet, dus we sluiten netjes achteraan. Eten is verder weinig bijzonder, vanavond in het hotel lekker bunkeren.

Pastaparty De rij

Na afloop lopen we rustig langs belangrijke plekken van het loopparcours, vooral het stuk over de boulevard langs het strand is totaal zonder schaduw, dus dat kan nog wel een puntje worden.

Relaxen en Bike check-in

Het wordt weer tijd om terug naar het hotel te gaan en zo maar eens een uurtje aan het zwembad te gaan liggen, tot nu toe hebben we daar nog weinig tijd voor gehad. Sonja heeft dus even rust in het, zoals ze het zelf noemt, strafkamp (valt best wel mee hoor ?).

Relaxmodus

Na een uurtje is ze het ook wel weer zat, dus het wordt tijd om de tassen in te pakken. De rode tas voor het fietsen en de blauwe tas voor het hardlopen moeten gelijk met de fiets worden ingeleverd. Elke tas wordt drie keer gecontroleerd, maar we denken dat we alles hebben. ?

Daarna is het tijd om de fietsen in de auto te laden, de tassen erbij te proppen en weer naar Peguera te rijden. Parkeren is best een dingetje daar, dus pas na een tijdje hebben we een plekje. Even goed rekening mee houden morgen.

 

We lopen naar de Bike check-in en net zoals in Almere is de controle op de fiets en helm miniem (zeg maar niet ?), wat een verschil met alle kortere afstanden in Nederland. We zetten onze fietsen bij ons startnummer en hangen de tassen op aan het te krappe rek. Timing chip ophalen aan het eind van de transitionzone en we zijn er klaar voor (lees we kunnen niet meer terug)

Laatste avond

In het hotel aangekomen is het alweer tijd om te gaan eten, de dagen vliegen echt voorbij, wat vanavond hoofdzakelijk uit pasta bestaat. Nog een korte wandeling langs het strand en een potje bingo ter afleiding en het wordt tijd om te slapen.

Morgen is de grote dag. ????

Voor wie het leuk vindt, we zijn te volgen via Livetiming met startnummers 518 en 999.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.