Challenge Mallorca 2019 – Dag 2

De dag voor de race, een drukke dag met parcoursverkenning, briefing, zwemmen en de bike check-in, maar ook taperen

Voor de verandering heb ik vannacht best wel goed geslapen en ik word rond een uur of 8 wakker, tegelijk met Sonja. We worden rustig wakker en gaan vervolgens naar het ontbijt, waar we erachter komen dat ze de smoothies uit het ontbijt hebben gehaald, wat een tegenvaller.

Parcoursverkenning

Vandaag gaan we een deel van het parcours fietsen, even kijken of de fietsen weer naar wens werken en ook de benen weer even te laten wennen aan de hoogtemeters. We starten bij het hotel, waar het parcours toch langs gaat en fietsen vervolgens naar Peguera. De heuvel voor Peguera lijkt minder hoog dan ik hem in gedachten had en fiets vrij makkelijk omhoog.

Vervolgens komen we op het lastigste deel van het parcours, daar zitten de meeste hoogtemeters in. Onderweg komen we de twee Nederlandse pro deelnemers nog tegen, die ook op hun gemak het rondje fietsen. Na 15 kilometer komen we aan in Calvia, waar we besluiten om het stuk naar het keerpunt over te slaan, om de benen een beetje te sparen voor morgen. We drinken een cola op het terras en vervolgen onze weg weer terug richting het hotel. Dit stuk is een stuk sneller dan het eerste deel en we fietsen allebei redelijk makkelijk weer naar het hotel, dit zit wel goed morgen.

Briefing

Wanneer we weer bij het hotel zijn wordt het tijd om naar de briefing in Peguera te gaan, daar komen we wat deelnemers tegen die we vorig jaar ook tegen kwamen. De briefing brengt weinig nieuws, alleen dat de presentator vooral heel veel β€œit’s easy” gebruikt, we weten wel beter 🀣

Vervolgens is het tijd voor de pastaparty, niet heel bijzonder, maar we werken toch maar wat pasta naar binnen, het stapelen is begonnen. Daarna is het tijd om weer naar het hotel te gaan, al moeten we eerst even kleingeld vinden voor de parkeerautomaat..

Nog even zwemmen

Bij het hotel aangekomen nemen we eerst even een uurtje rust en gaan vervolgens nog even een kwartiertje zwemmen in zee om aan het zoute water te wennen. Mensen blijven je raar aankijken als je met 25 graden je wetsuit aan het aantrekken bent op het strand, blijft grappig. Het water is zout en er staat nog best wel een windje wat redelijk wat golfslag veroorzaakt. Maar verder gaat het wel lekker..

Het is best wel een drukke dag, want na het zwemmen is het alweer tijd om de fiets, samen met de andere spullen, weg te brengen naar de wisselzone, dus hup weer in de auto richting Peguera. We maken er niet een te lang verhaal van en zetten onze fietsen in het rek en hangen onze tassen in de tent, we zijn er klaar voor.

Rustig avondje is gekomen

Inmiddels is het alweer 8 uur en we hebben net gegeten, weer pasta natuurlijk. Nu is het vooral een kwestie van lekker rustig aan doen vanavond en hopelijk kunnen we een beertje lekker slapen vannacht.

Morgen gaat de wekker weer vroeg, it’s Raceday πŸŠπŸ»πŸš΄πŸ»πŸƒ

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: