Challenge Mallorca – Race van Sonja

Wat een nacht, waarom kan ik voor zo’n nou nooit eens lekker slapen? Ik heb elk uur op de wekker gezien. Maar uiteindelijk werd het ochtend en ik begin de ochtend met voeding maken, kleding aantrekken en dan door naar het ontbijt. Bijna geen hap door je keel krijgen hoort er ook bij maar prop er toch wat in.

Peguera

We komen aan zetten de auto waar we hem vorig jaar ook neer hadden gezet, het word al bijna een routine. We lopen naar de wisselzone en checken de fietsen en tassen.Daar kom ik Linda tegen, we hadden elkaar al een paar keer gesproken en dat begon op Schiphol al, altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten die net zo gek zijn als wij. Samen lopen we naar een rustige plek waar we ons verder klaar maken. Ook daar komen we nog andere Nederlanders tegen die we nu voor het 2 de jaar tegen komen, het is hun jaarlijks uitje en ze hebben een hoop supporters mee, die we geregeld tegen komen langs de zijlijn .

Zwemmen met hoge golven

Wow, wat zijn die golven hoog!! Elke keer als ik een groep voor ons zie starten worden ze hoger. Natuurlijk zijn de vrouwen pas als laatste groep aan de beurt, ik weet dat ik die achterste mannen straks tegen ga komen. We starten en ik probeer zolang mogelijk gebruik te maken van de grond onder me voeten. Op een gegeven kan het niet anders meer en ik moet beginnen met zwemmen, maar lijkt alsof je met de golf weer terug gegooid wordt. Het duurt niet lang of ik zie de eerste mannen al naast me zwemmen. Voor de boei krijg ik een arm op mijn hoofd en moet ik een andere vrouw van me af trekken. Ze wordt nog even boos, maar ik reageer niet, ze wilde me verzuipen denk ik . Op de terugweg heb ik zout water in mijn bril, even stoppen om het eruit te halen en dan weer snel door, want ik moet zo snel mogelijk uit dit water. Na 39 minuten kom ik het water uit, valt nog mee denk ik zodra ik het strand op ren. Snel mijn wetsuit uit, het is druk in de tent . Ik pak me spullen schoenen aan hup op die fiets .

Fietsen

Eerste ronde gaat lekker en haal ook lekker mensen in. Ik kom onderweg Kirsten tegen en we fietsen nog paar kilometer met elkaar op. We moeten samen nog vol in de remmen voor een wild overstekende oude oma. De eerste ronde gaat voorspoedig, Trappen denk ik, maar het eerste deel in de tweede ronde worden me benen toch wel wat zwaar, het klimmen gaat niet zo makkelijk maar we gaan door. Nadat we weer terug in Calvia komen gaat een stuk beter. Tegen wind haal ik mensen in en begin ik aan de laatste klim, een laatste rotstuk, maar ik weet dat het de laatste is. Ik mag van de fiets en loop door de wisselzone naar de plek waar ik mijn fiets weer in het rek hang om daarna weer de tent in te lopen.

Lopen

Daar gaan we, ik kom de eerste ronde oké door, wat een parcours is dit toch.. Het is slopend vanaf de eerste meters en gaat steeds naar boven en beneden. Vanaf Almere heb ik niet meer gelopen omdat ik nog steeds last heb van mijn achillespees. Gelukkig gaat het de laatste weer steeds wat beter, maar ik merk wel dat ik mijn kilometers mis. Hey, ik mis het waterpunt op het strand met de sponsen, dat wordt een lang stuk. In de tweede ronde kom ik eindelijk Martijn tegen, hij gaat bijna zijn laatste ronde in en hij vind dat het niet goed gaat. Ik ga door en zit dan toch eindelijk in mijn laatste ronde, ik heb al 6 keer geteld wat ik voor tijd ik uit zou moeten komen in mijn hoofd, maar het wordt steeds lastiger. Maar ik weet dat ik mijn doel van onder de 7 uur makkelijk ga halen vandaag. Nog een klein stukje en daar is de laatste bocht voor de finish. Martijn geeft een schreeuw en vind het te gek dat ik kan finishen. Ik finish na 6:35, sneller ben ik Mallorca nog niet geweest 💪🏻 . Bedankt Challenge Mallorca je was weer geweldig .

Helaas ook minder goed nieuws, nadat ik het water uit kwam heb ik de hulpdiensten gezien die enorm hun best deden om een arme man te reanimeren. Het heeft niet mogen baten en helaas is hij overleden op het strand. Heel veel sterkte voor zijn familie. 😥

Lees hier het verslag van Martijn

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.