Corona, wat een rollercoaster

Een lange tijd is het stil geweest op ons blog en iedereen heeft waarschijnlijk wel een idee wat daar de reden van was. Ons grote doel was om 2020 een IRONMAN te voltooien. We waren aardig op weg, maar toen kwam er iets waar we nooit rekening mee hadden gehouden. De wereld was plotsklaps veranderd vanwege Corona.

Al snel werden de eerste wedstrijden afgelast en ook Kalmar en Barcelona stuurden al snel een mail dat het niet plaats zou vinden in 2020. Beide werden uitgesteld naar 2021. Alles waar je zo lang mee bezig was werd zomaar verstoord. Hierdoor kwam de site ook op een laag pitje te staan.

In 2020 hebben we nog wat wedstrijden kunnen doen, namelijk Almere en de Bosbaan, maar het hield allemaal niet over en de motivatie verdween af en toe ook wel een beetje. Ook de eerste maanden van 2021 was er nog weinig verandering en leefde we verder in onze lockdown. Inmiddels werk ik al anderhalf jaar thuis, waarbij ik mijn reis uren goed kan gebruiken om te trainen.

Ik had nog goede hoop om in 2021 de IRONMAN in Kalmar te gaan doen, maar helaas kreeg ik een paar maanden geleden het bericht dat het ook in 2021 niet plaats ging vinden. Even zat ik in een mentale dip, maar vervolgens heb ik snel geschakeld en met ingeschreven voor de IRONMAN in Hamburg, 1 week later.

Tot overmaat van ramp kregen we (Sonja en ik) halverwege juli, ondanks een eerste vaccinatie, ook nog positieve coronatest, wat weer voor nieuwe beren op de weg zorgde. Dat wil je natuurlijk niet anderhalve maand voor je grootste uitdaging. Gelukkig hebben we er weinig last van gehad, maar fijn is anders.

3 weken na onze besmetting stond de halve IRONMAN van Maastricht op het programma. Dit was de grote test om te kijken hoe we hersteld waren van Corona. Eindelijk weer een wedstrijd en dan gelijk maar een 70.3. Omdat de Maas net daarvoor was overstroomd mochten we niet zwemmen, dus werd het ook nog een Run-Bike-Run. Ik heb wel gemerkt dat ik geen fan van zwemmen, maar een Run-Bike-Run is ook niet alles, die 5 kilometer van de ochtend komen ’s middags extra hard aan.

Een extra horde werd vervolgens dat ik een van de mensen was met een probleem in het computersysteem, waardoor ik geen herstelbewijs kon aanmaken. Dit probleem werd nog wat groter, toen ik een mail kreeg vanuit Hamburg dat alleen mensen mee mogen doen met een volledig vaccin of een herstelbewijs, wat voor mij dus onmogelijk was. 3 weken lang heb ik bijna dagelijks met de GGD aan de lijn gehangen en gezeurd en alles geprobeerd wat mogelijk was, maar de oplossing was ver weg. Uiteindelijk kreeg ik na 3 weken dan eindelijk het herstelbewijs en kan ik richting Hamburg vertrekken komende donderdag.

Vanaf donderdag zal ik proberen om dagelijks een korte update te geven over mijn reis richting Hamburg met als uiteindelijk doel de finish te halen bij IRONMAN Hamburg en dan eindelijk die woorden te horen waar ik inmiddels al zo lang op wacht.. You are an IRONMAN…..

1 reactie

    • Wicky op 20-aug-2021 om 14:36
    • Reageer

    Alvast veel succes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.