Dam tot Damloop 2017 – Hoe ben ik hersteld?

Het is inmiddels een week na Challenge Almere Amsterdam en het gaat eigenlijk wel goed.
Door de enorme hoeveelheden regen die er afgelopen week zijn gevallen heb ik (te) weinig gefietst deze week, maar eigenlijk is zo’n weekje rust ook wel eens lekker.

Op dinsdag kreeg ik toch de kriebels, zondag is de Dam tot Damloop en de afgelopen jaren heb ik al een aantal keer meegedaan en zeker vorig jaar ging het wel goed en verpulverde ik mijn PR, met een eindtijd van 1:15:51, met dik 8 minuten. Sonja heeft al een tijdje last van haar hamstring, dus het leek haar beter om niet te lopen. Het was alweer even geleden dat ik alleen aan de start van zo’n evenement stond.

Toch maar even kijken of er nog kaartjes beschikbaar zijn op Marktplaats, en zoals verwacht stonden ze er weer met bosjes op. Mensen geven zich in Januari enthousiast op, maar haken toch vaak af een week voor de start, tot nu toe heb ik altijd onder de naam van iemand anders gelopen richting Zaandam. Ik vond al snel een startbewijs in Purmerend, dus dat was gelijk een mooie reden om met een fiets een rondje te maken en gelijk het startbewijs op te halen. Zondag zou ik door het leven gaan als Robert.Startnummer

Zondag werd ik wakker en ik had eigenlijk geen enkele last van wedstrijdzenuwen, dus om half 10 met de bus richting Centraal waar ik om 11:00 mocht starten. De bus ging natuurlijk weer niet verder dan Amsterdam-Noord, dus vervolgens werden we als een stel haringen in een veel te krappe bus richting de pont gestuurd.

Eenmaal aan de overkant van het water tas inleveren en op naar de start. Allemaal zenuwachtige mensen om mij heen, terwijl ik extreem rustig was.. Ik betrapte mezelf een beetje op het neerkijken van de andere deelnemers, waarom zo zenuwachtig, de Dam tot Damloop is maar 16 kilometer.. Voor de start was er een tergend slechte warming-up van Sky Radio, waarna gelukkig de hekken open gaan richting het startpunt. Ik probeer vooraan te starten zodat je de eerste hoos van irritante onnodige lopers aan de linkerkant kan ontwijken.

Om 11 uur gaat het startschot en zijn we onderweg voor de 16,1 kilometer richting Zaandam. Na ongeveer 500 meter gaan we naar links de IJtunnel in, blijft een mooi moment. Eigenlijk al vanaf het begin loop ik makkelijk en lekker, laat de snellere lopers lekker voorbij gaan en loop mijn eigen race. Op het moment dat we de IJtunnel uitkomen halen we de eerste lopers van het rode vak al in (die een kwartier voor ons gestart zijn), knap dat ze het doen hoor, maar toch maar iets meer oefenen?

De kilometers gaan makkelijk en ik kan een goed tempo aanhouden van rond de 04:50, zoek een paar mensen op die hetzelfde tempo lopen en we gaan gestaag naar Zaandam. Zonder gekke avonturen, lekke banden zijn gelukkig niet mogelijk bij een hardloopevenement, kom ik aan op de Peperstraat en finish ik na 01:17:09. Ik ben tevreden, iets meer dan een minuut langzamer dan vorig jaar, maar toen had ik geen halve triathlon gedaan de week ervoor.

De Dam tot Damloop blijft een leuk evenement, volgend jaar maar weer kijken of ik een startbewijs op Marktplaats kan vinden 🙂 Ik kan wel zeggen dat ik na een week goed hersteld ben, nu weer snel richting Mallorca op 14 oktober.

 

Uitslag Dam tot Damloop

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.