De Cruyff Foundation 14K Run

logo-cruijff-runDankzij een Facebookactie van van Glowmag, mochten we 25 april meedoen met de Cruyff Foundation 14K Run. Vorig jaar hadden we ook al meegedaan en het is een mooi evenement ter nagedachtenis van de grootste voetballer die Nederland ooit heeft gehad.

 

 

 

 

 

Van stadion naar stadion

Eindelijk was het dan zover, de Amsterdam Arena is na een hoop gesteggel van naam veranderd en heet voortaan de Johan Cruijff Arena. Tijden de 14K run zouden we dus van het Johan Cruijffplein voor het Olympisch stadion naar de Johan Cruijff Arena gaan lopen, langs verschillende plekken die met Cruijff te maken hebben.

We gaan na het eten richting Amsterdam en parkeren de auto bij metrostation van de Madeweg om vervolgens met de metro richting het Olympisch stadion te gaan. Dat scheelt aan het einde van de rit nog een rit die kant op. Eenmaal aangekomen zijn we er ruim anderhalf uur van te voren, terwijl het niet heel erg warm is. Dat wordt nog behoorlijk koukleumen tot we om 20:14 mogen starten. We halen ons shirt op en wachten rustig op wat komen gaat.

Starten maar

We lopen naar het startvak en na wat mooie filmpjes van Cruijff en de Cruijff Foundation mogen we na een tijdje eindelijk starten. Gelukkig is de start een stuk beter geregeld in vergelijking met vorig jaar waar we bijna als laatste konden starten. We kunnen beginnen aan de 14 kilometer naar de Arena.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de marathon van Rotterdam had ik me weer even helemaal gericht op het fietsen, dus de avond voor deze loop had ik toch mijn hardloopschoenen maar weer even aangetrokken om te kijken hoe het ging. Verder moet ik weer even omschakelen van mijn marathontempo naar het normale tempo van een kilometer onder de 5 minuten. Dit is wel weer even wennen.

Betondorp

De eerste 8 kilometer gaat wel goed en ik kan mijn tempo goed houden. Ik haal, zoals zo vaak, weer heel veel mensen in, maar omdat we nu redelijk vooraan zijn gestart is er wel genoeg ruimte om te blijven lopen. Ik krijg rond de 8 kilometer wel een beetje last van mijn maag en het begint allemaal een beetje te rommelen.

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens komen we aan in Betondorp, er staan veel mensen voor hun huis iedereen aan te moedigen. Bij het geboortehuis van Johan Cruijff stop ik even voor een foto, om vervolgens weer verder te lopen. Niet veel later haal ik Frank de Boer in, toch wel leuk.

Richting de finish

Na Betondorp lopen we door een kantorencomplex in Amsterdam Zuid-Oost, niet echt de meest inspirerende omgeving, maar wel een goede reden om het tempo wat te verhogen om er zo snel mogelijk doorheen te zijn. Vervolgens zie ik de Arena liggen en moeten we nog een lastige klim omhoog maken om richting het veld te lopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens loop je langs het veld naar de finish, het is toch een bijzondere belevenis om dan in het stadion aan te komen. Ik kom na 01:07 binnen en daarna begint mijn maag nog meer te protesteren. Waarschijnlijk toch iets verkeerds gegeten. Een kwartiertje later komt Sonja over finish, die het behoorlijk zwaar heeft, is geen avondloper.  We lopen naar de uitgang van het stadion om weer richting de metro te lopen. De laatste lopers zijn inmiddels aan de laatste kilometer begonnen.

De Cruyff Foundation 14K Run is een mooi evenement, hopelijk blijft deze nog jaren bestaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: