De inschrijving is gedaan…..

De reden waarom we deze site zijn begonnen is die ultieme uitdaging, het voltooien van een IRONMAN.. Waar het eerst in 2019 zou gebeuren, hebben we het om verschillende redenen uitgesteld naar 2020. Maar afgelopen maandag was het zover, de inschrijving voor de IRONMAN is gedaan.

Niet samen, maar alleen

Waar we in eerste instantie eraan dachten om samen dezelfde IRONMAN te gaan doen, zijn we daar de laatste tijd een beetje van terug gekomen. Een van de oorzaken is dat Sonja al een tijdje loopt met een blessure waardoor hardlopen een probleem is. Verder is het ook wel handig om wat support langs de kant te hebben op het moment dat je bezig met de race. Daarom hebben we het nu opgesplitst en staat in ieder geval Martijn volgend jaar aan de start van de IRONMAN. Sonja op een later moment gaan deelnemen aan een ander evenement.

Keuzestress

Een van de lastigste zaken van de inschrijving vond ik de keuze welke IRONMAN het zou worden. Ik had echt daadwerkelijke keuzestress eind vorig jaar, waardoor ik uiteindelijk het hele proces een jaar heb opgeschoven.

Barcelona klinkt natuurlijk geweldig, maar het zou zo maar eens heel warm kunnen zijn en zijn er niet teveel heuvels bij het fietsen? Kopenhagen zag er mooi uit, maar de afgelopen 2 jaar elke keer regen. Vinchy vind plaats in augustus, dus kans op hitte in Frankrijk. Hamburg werd in 2018 het zwemmen afgelast. Almere was goedkoop en dichtbij, maar geen IRONMAN. Italië had niet zulke goede verhalen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Tijdens deze keuzestress werd ik alleen maar onzekerder, want er is natuurlijk altijd wel wat te vinden. Uiteindelijk was ik er wel van overtuigd dat de keuze zou gaan tussen Kopenhagen en Barcelona, beide bestempeld als First Time Friendly.

En het wordt….

Afgelopen 18 augustus was het zover, de IRONMAN in Kopenhagen vond plaats en een lig van Triathlon Vereniging Purmerend zou meedoen, mooi moment om te volgen hoe het gaat. Wederom zagen de weerberichten er voor Denemarken er al de hele week slecht uit.. Ik zag op de site dat er in hetzelfde weekend ook een IRONMAN zou plaatsvinden in Kalmar, Zweden.

Uit nieuwsgierigheid ging ik even op de site kijken en ik was eigenlijk gelijk gepakt voor de foto’s en filmpjes. Verder zag het fietsparcours er geweldig uit en nagenoeg vlak. Na het kijken van de After Race Movies van de afgelopen paar jaar, wist ik het… Dit wordt de plek voor mijn eerste IRONMAN.

Katsjing

Op maandag 26 augustus om 16:00 precies gaat de inschrijving van start. Ik zorg dat ik klaar zit achter mijn computer om de inschrijving te doen. Dat triathlon een dure hobby is, was ik al een tijdje achter, maar inmiddels hebben we de overtreffende trap weer bereikt.

De deelname aan de IRONMAN in Kalmar kost 5.615 kronen + 8% entree fee. In Hollandse Euro’s is dat gewoon even een bedrag van 550 euro. Dat is toch wel even slikken terwijl je je beseft dat het een dag lang afzien en pijn lijden gaat worden.

Nou ja ogen dicht en creditcardnummer invullen, hobby’s mogen geld kosten 🙂

Het grote voorbereiden gaat beginnen

Het komende jaar zal compleet in het teken staan van 15 augustus 2020. In ieder geval wil ik komende winter een zwemcursus gaan volgen, om dit naar een beter niveau te tillen. Verder zal ik de komende maanden mijn hardloopkilometers nog verder opvoeren en mogelijk de marathon van Rotterdam gaan lopen als voorbereiding.

De IRONMAN in West-Friesland op 28 juni is de laatste grote test en daarna moet het gebeuren. Met al mijn trainingsuren en motivatie moet het me gaan lukken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.