Drie Triathlons richting Almere

De vakantie zit er inmiddels op en we hebben goed kunnen doortrainen aan de Spaanse Costa, maar de Halve afstand van Almere begint nu toch wel serieus dichterbij te komen. Tijd om aan de tweede helft van het triathlonseizoen te beginnen waar we nog 2x de halve afstand doen. Maar eerst staan er nog 3 kortere afstanden op het programma.

19-08-2018 – Rutbeek Triathlon (Kwart)

Direct in het weekend na de vakantie staat de eerste kwart afstand op het programma, we reizen af naar Enschede voor de Ruthbeek triathlon. De wekker gaat vroeg en we zetten de fietsen op de auto om een flink stuk in de auto te zitten. Het is een heerlijke dag wat betreft weer, misschien iets te warm, maar om daar nou over te gaan zeuren.

We komen aan in een mooi natuurgebied waar en lopen naar het startgebied toe, alles is goed geregeld en snel kunnen we de fiets naar de juiste plek brengen. Water is helaas te warm, dus het is vandaag zonder wetsuite… Toch een beetje een tegenvaller. Op het moment dat we ons klaar aan het maken zijn voor de start zijn de kids bezig met hun mini-triathlon, te leuk om mannetjes van 5/6 jaar zo fanatiek bezig te zien.

                         

Om 11:00 klinkt het startschot voor onze afstand. We beginnen op het strandje en moeten vervolgens 2 rondjes zwemmen van ongeveer 500 meter. Zoals gewoonlijk gaan de eerste paar honderd meter weer dramatisch en moet ik toch weer terugvallen op schoolslag. Maar bij de eerste boei begin ik met de juiste slag en kan ik het zowaar goed volhouden tot het einde. Vervolgens op de fiets op een heerlijk parcours met zeer weinig bochten. Ik heb heerlijk het gas erop en blijf oneindig mensen inhalen, we moeten 6 rondjes, dus genoeg mensen op het parcours. Met een gemiddelde van 39,5 kom ik na 59 minuten weer de fiets af.

Ik had gelezen dat het hardlopen op een niet compleet verhard parcours was, maar wat ik hier na een kilometer tegenkwam is ook weer het uiterste.. Een boerenpad met mul zand is een behoorlijke aanslag op je looptijd als je dat niet gewend bent, zeker als je hier 4 keer overheen moet. Toch kan ik het tempo redelijk goed rond de 5 minuten houden en hoeven we uiteindelijk maar iets meer dan 9 kilometer te lopen.

Met een eindtijd van 02:11:04 en een 8ste plek bij de 40+ categorie kan ik tevreden op Sonja wachten, die het inmiddels in haar laatste hardlooprondje zit.

26-08-2018 – Triathlon Noordoostpolder

Een week na Rutbeek gaan we richting Emmeloord, waar we alweer voor de derde keer meedoen aan Triathlon Noordoostpolder. Dit is toch wel een van de hoogtepunten van het jaar wat mij betreft, goed georganiseerd en leuke sfeer. Vandaag gaan we met 3 fietsen in en achter de auto, want Zoë doet mee aan de 1/16e afstand. Ook Mika gaat vandaag mee, dus we hebben genoeg support.

Zoë start als eerste en doet het voor haar tweede triathlon heel erg goed, de afstanden waren langer in vergelijking met de vrouwentriathlon in Utrecht en toch is ze weer een stukje sneller. Er liggen kansen voor de toekomst 🙂

                   

Vervolgens mogen wij starten en beginnen we weer in het kanaal door Emmeloord, gelukkig mogen we vandaag wel gebruik maken van de Wetsuite. Na het startschot kunnen we beginnen met zwemmen en het gaat al een stuk beter dan vorige week. In het begin nog een klein beetje paniek, maar als snel kan ik goed in mijn slag komen en hou ik het goed vol om door te blijven zwemmen. Halverwege zwem ik nog even tegen een paal van de brug op, maar dat mag de pret niet drukken. Op naar de fiets, waar we 4x 10 kilometer heen en weer door de polder mogen fietsen. Bij het eerste stuk merk ik dat de wind een stuk harder is dan ik had verwacht en de eerste 5 kilometer is daarom ook behoorlijk tegen. Ook mijn benen voelen vrij zwaar aan, dus het gaat niet zo lekker, dat gebeurd me niet vaak op de fiets. Na het keerpunt kan ik weer een beetje op adem komen en herstel redelijk. Er zit sinds dit jaar een rotonde in het parours, heerlijk op dit met volle snelheid te nemen.. Uiteindelijk kom ik na 1 uur en 3 minuten weer bij de wisselzone, wat toch 3 minuten langzamer is dan vorig jaar, beetje een tegenvaller.

Ik trek mijn hardloopschoenen aan en begin met lopen, dat gaat een stuk beter. Ik loop opvallend makkelijk en kan het bovendien ook goed volhouden, met een gemiddelde kilometertijd van 04:38 ben ik aan het einde meer dan tevreden, zou het dan toch nog eens wat worden met dat lopen?

Na 02:13:45 kom ik over de finish, dit was mijn snelste kwart afstand ooit, ondanks dat het fietsen niet helemaal naar verwachting ging. In Rutbeek was ik wel sneller, maar waren de afstanden een stukje korter. Ik eindig als 34ste van de 157 mannelijke deelnemers.

02-09-2018 – Keistad triathlon

Als laatste voorbereiding op Almere staat de 1/8ste afstand van de Keistadtriathlon in Amersfoort op de planning, even lekker een korte afstand. In vergelijking met vorig jaar is de transitionzone verplaatst naar de overkant van het water.

Ook hier zwemmen we in het kanaal en hoeven we bovendien maar 500 meter, dat moet toch wel lukken. Het water is de afgelopen weken behoorlijk afgekoeld en bijna koud te noemen als ik het water in ga, respect voor de mensen zonder wetsuite. Met heel veel mensen zitten we in de eerste startgroep en moeten we ons vasthouden aan de lijn die inmiddels 2 meter onder water ligt. Het startschot klinkt en vandaag heb ik me voorgenomen om gewoon door te zwemmen en warempel het lukt ook nog. Na 10 minuten kom ik het water weer uit, gelijk achter Sonja. Op naar de fiets, daar gaan we vandaag ook maar eens even flink op doortrappen, het parcours is best lekker hier en de wind is verwaarloosbaar. 20 kilometer lang geef ik er flink gas op, wat uiteindelijk resulteert in de snelste fietstijd van de dag, eindelijk is het me een keer gelukt 🙂

                         

Daarna nog 2 rondjes van 2,5 kilometer door het mooie Amersfoort, vooral het laatste stuk vind ik echt mooi hier. Hardlopen gaat aardig, maar ook niet meer dan dat. Uiteindelijk kom ik 01:08:11 over de finish en met een 10e plaats ben ik heel erg blij.

De voorbereiding voor Almere zit erop, nu moet het gebeuren. Kijken of het sneller kan dan vorig jaar en hopelijk zonder lekke band dit keer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: