Duin triathlon in Almere

Martijn heeft al een uitgebreide versie geschreven zodat je wanneer je dat gelezen hebt al een goede indruk van de wedstrijd hebt op gedaan. Maar toch ook nog maar mijn versie van deze slijtageslag omdat we het niet laten kunnen.

 

 

 

 

 

Voorbereiding

De ochtend voor vertrek. Ik kwam er dus weer achter dat spullen een dag van te voren op zoeken echt geen overbodige luxe is. Je vergeet gewoon belangrijke dingen wanneer je dat niet doet . Want er moet veel mee! Ja we doen 3 sporten  in 1 wedstrijd, maar soms lijkt het wel een verhuizing.

We komen aan en voelen al de hitte die die dag in de lucht zit. Dit wordt een wedstrijd zoals op Mallorca. Hoop dat het een beetje mee gaat vallen. Ik zet mijn spullen neer en kom wat bekende tegen in de wisselzone en loop wat heen en weer. Daardoor ontdek ik de afstanden, waar kom ik vandaan als ik gezwommen heb en waar ga ik heen met mijn fiets. Hoe kom ik vervolgens terug na het fietsen en waar start het lopen. Het is mooi om het verschil te zien tussen de doorgewinterde en beginnende triathleten, het verschil in uitrusting is enorm.  Het wordt inmiddels tijd om naar de start te lopen, want Martijn start een kwartiertje eerder dan ik.

Zwemmen

Bij de start aan gekomen gaan we het water in, even wennen aan de temperatuur, maar het is vandaag goed te doen. Als je het parcours ziet denk je, best een eind en dan ook nog 2x pfff. Maar goed wie A zegt moet B zeggen, dus kom op dit kunnen gaan we ook weer doen. Martijn start en ik lig aan de kant te kijken hoe de mannen weg zwemmen tegen de golfen in. De golven zijn best hoog, want er staat een flinke wind. Na at de eerste mannen aan hun 2 ronde beginnen start ook onze startwave. Snel de zwembril goed op en gaan. Ik probeer achter iemand aan te zwemmen zodat deze de golven voor mij opvangt. Het gaat verder wel goed en ik kan goed mijn tempo vasthouden. Na 29 minuten kom ik uit en ren naar mijn fiets. Ik trek mijn wetsuit uit, wat een onding is het dan, het uittrekken duurt veel te lang. Vervolgens sokken aan en fietsen.

Fietsen

Wanneer ik op de fiets zit klopt er iets niet, ik kijk naar beneden en zie dat ik 2 verschillende schoenen aan heb, 1 fietsschoen en 1 hardloopschoen. De wissel is niet helemaal goed gegaan, het zit niet mee vandaag. Met 2 verschillende schoenen begin ik aan de  40 km fietsen.

De dijk op rammen we op de heenweg tegen de wind in om na 10 kilometer om te draaien. Vervolgens vliegen we terug met de wind mee. Ik word in gehaald door een deelneemster en ze zegt wat heb je snel gezwommen. Maar helaas fiets ze een tikkie harder dan ik, dus daar gaat mijn voorsprong.

Hardlopen

Na een uur en een kwartier kom ik mijn fiets af en kan ik beginnen aan de 10 kilometer hardlopen. Het is inmiddels enorm warm geworden. Het zijn 4 rondes van 2,5 km, maar er lijkt geen einde aan te komen. Normaal gesproken zou ik dit binnen het uur moeten kunnen doen, maar vandaag doe ik er 1:11 over en meer zat er ook niet in. Wat kan je dan met je zelf bezig zijn en jezelf zielig vinden. Dat kleine Dubbelfris duiveltje op mijn schouder wat steeds maar zegt,  je mag best even wandelen, doe maar lekker.

Het is een lijdensweg met 2 duiveltjes, aan de linkerkant hoor ik kom op je kan het, terwijl ik aan de andere kant hoor dat ik best wel wat rustig aan kan doen, je kan het toch niet. Waarom is het toch zo moeilijk om tempo te blijven maken?

In de laatst 600 meter heb ik weer even een ritme omdat ik weet dat ik er bijna ben. Uiteindelijk finish ik na 3 uur en dat was toch even iets te langzaam. Dit had echt minimaal 10 minuten sneller gemoeten, dan had ik ook nog dicht bij de top 5 gezeten.

Er blijft nog genoeg om te verbeteren de komende tijd, in ieder geval ga ik proberen om het hardlopen sneller en efficiënter aan te pakken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.