De eerste startbewijzen voor 2018 zijn binnen

Inmiddels is het al anderhalve maand herfst, komt de regen met bakken uit de lucht en begint 2017 op zijn einde te lopen wat betreft sportjaar, Het was een heel mooi jaar, met mooie nieuwe uitdagingen die we hebben volbracht.. Natuurlijk mogen we volgende week nog naar Mallorca om daar als toetje een Halve triathlon te gaan doen, maar het wordt langzamerhand ook tijd om ons al een beetje te verdiepen in de wedstrijdplanning voor 2018 en de eerste startbewijzen voor volgende jaar te gaan verzamelen.

Op weg naar de Ironman in 2019 is volgend jaar een belangrijk jaar en zullen we, zoals het er nu naar uitziet, 2 halve triathlons gaan doen en 1 of 2 marathons. Inmiddels hebben we de eerste startbewijzen voor 2 van de grootste doelen binnen.

Marathon van Rotterdam

Vorig jaar hebben we ons samen ingeschreven voor de Marathon van Rotterdam, maar helaas kon alleen Sonja hem lopen, omdat ik last had van een blessure. Ik was enorm trots op haar toen ze over de finish kwam, maar het deed ook wel pijn dat het niet gelukt was om voor mijn 40ste een marathon te lopen. Dus in 2018 is het tijd voor revanche, de startbewijzen zijn inmiddels binnen, dus 8 april ga ik mijn eerst marathon lopen en Sonja gaat proberen haar tijd van vorig jaar te verbeteren.

Rotterdam Marathon

De komende maanden zal ik mijn fietsschoenen dus vaker aan de kant laten staan, wat niet zo erg is met al die regen, en vaker mijn hardloopschoenen aan gaan trekken. Inmiddels heb ik in oktober al aardig wat kilometers gemaakt en het gaat ook steeds wat makkelijker. Ik heb mezelf als doel gesteld om de marathon in 03:45 te voltooien. Dit zou mogelijk moeten zijn, maar ik merk op dit moment nog wel dat ik na een kilometer of 10 mijn kilometer tijden behoorlijk zie oplopen. Hopelijk kan ik stabieler gaan lopen naarmate ik meer kilometers ga maken.

Challenge Almere-Amsterdam

Naast de marathon van Rotterdam hebben we ook de startbewijzen voor de halve triathlon van de Challenge Almere-Amsterdam alweer binnen. Afgelopen September was onze eerste keer en we vonden het samen een geweldige belevenis, dus we willen zeker ook volgend jaar weer deelnemen. Zeker nu we beter weten wat ons allemaal te wachten staat, hopen we de tijd van vorig jaar te kunnen verbeteren.

Challenge Almere

En wat verder?

Natuurlijk blijft het hier niet bij, we willen nog een tweede halve triathlon in juni gaan doen, maar met een dochter die in het eindexamenjaar en drukke agenda wat betreft trouwreportage, moeten we nog even kijken welke dat gaat worden. Op dit moment maakt Ironman 70.3 Kraichgau op 3 juni een goede kans, ook om eens te kijken hoe het er bij een Ironman aan toe gaan in vergelijking met een Challenge.

Verder zullen we nog deel gaan nemen aan verschillende sprints en kwartafstanden, want ook dat blijven hele leuke evenementen, waar je gewoon een hoop van leert. Dit jaar hebben we ons opperbest vermaakt bij triathlons zoals Utrecht, Noordoostpolder en Amersfoort.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.