Egmond, here I come

Egmond Halve MarathonSchreef ik in mijn vorige blog nog dat ik er een hard hoofd in had of ik de Halve Marathon van Egmond zou halen, inmiddels is alles weer veranderd en doe ik komende zondag voor de derde keer mee aan dit mooie evenement. Helaas dit keer zonder mijn vaste hardloopmaatje Sonja, maar ze moet eerst herstellen van haar lastige blessure. Waar ik vorige week nog last had van mijn kuitspieren, is dat met ruim een week rust en weer hardlopen op mijn oude schoenen als sneeuw voor de zon verdwenen.

 

 

Eerste buiten fietskilometers in 2018

Zaterdag 6 januari heb eindelijk weer eens een rondje van 75km buiten gefietst. Ondanks de kilometers met Zwift de laatste tijd, merkte ik toch wel dat ik de afgelopen minder kilometers dan normaal heb gemaakt. Zeker de laatste 15 kilometer waren best zwaar en koud. Maar toch was het wel weer lekker om buiten te fietsen. ’s Middags nog met Mika naar Jumanji geweest, wat een leuke film was dat.

Eindelijk weer pijnvrij lopen

Op zondag leek de pijn uit mijn kuiten aardig weg te zijn, de rust en het kneden van Sonja heeft blijkbaar goed geholpen. Dus het werd weer tijd om de loopschoenen aan te trekken, want inmiddels is het nog minder dan 100 dagen tot de marathon van Rotterdam. Het ging eigenlijk best makkelijk en soepel

en gelukkig had ik ook tijden het lopen geen last meer van mijn kuiten. Uiteindelijk 13 kilometer gelopen, ik was meer dan tevreden.

Gelijk maar op zoek naar een kaartje voor Egmond, want ik heb er eigenlijk wel weer vertrouwen in. Aangezien de officiële inschrijving inmiddels vol was, was ik aangewezen op Marktplaats. Voordeel daarvan is wel dat je kan zoeken naar een startbewijs in een startvak vooraan. Er staan gelukkig heel veel startbewijzen op marktplaats, dus ik had snel een kaartje gevonden voor het Rode Le Champion vak, achter de wedstrijdlopers. Afgelopen woensdag het kaartje opgehaald, waardoor ik zondag als Marlies aan de start sta. 🙂

2018 is begonnen

Behalve dat ik in de maanden november en december niet zoveel kilometers heb gemaakt, heb ik in deze maanden wel behoorlijk wat gegeten, wat heeft gezorgd dat ik 4 kilo ben meer Martijn ben dan in oktober. Dus ook hier ga ik weer wat aan doen, er moet minimaal 5 kilo af voor Rotterdam. Dit houdt in dat het weer even wordt opletten wat er naar binnen gaat en helaas moeten de Tony Chocolony repen voorlopig ook maar even in de kast blijven. Voor de rest is het hoofdzakelijk de tussendoortjes laten staan en alles wat naar binnen gaat noteren in Myfitnesspal. Als de knop omgaat kan ik altijd wel goed doorzetten, al is het de eerste dagen wel even doorbijten met dat hongergevoel.

Verder ook maar weer eens begonnen met de sit-ups, squats en push-ups, want ook dat was alweer een paar maanden geleden. Als je daar mee begint wordt je wel gelijk voor je luiheid gestraft, want het is daarna gelijk 2 dagen spierpijn. Verder deze week nog 2 keer een sessie van 50km op Zwift gefietst en vandaag heb ik wederom een rondje van 14 kilometer gelopen en het ging weer wat beter dan afgelopen zaterdag.

Maar nu eerst op naar Egmond komende zondag, het weer ziet er voorlopig goed uit. Hopelijk kan ik mijn tijd van vorig jaar weer wat verbeteren. Volgende week maar weer eens wat kilometers maken op mijn nieuwe schoenen, want mijn oude schoenen zijn echt wel aan vervanging toe.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.