Groet uit Schoorlrun

Groet uit SchoorlIn aanloop naar Rotterdam heb ik meegedaan aan de Groet uit Schoorlrun. Ik had zelf, via de officiële inschrijving geen startbewijs kunnen bemachtigen, dus afgelopen week weer op zoek gegaan op Marktplaats.  Ik wilde graag een startbewijs voor de 30KM, maar dit bleek lastiger dan verwacht, dus ik moest genoegen nemen met een startbewijs voor de halve marathon. Achteraf maar goed ook.

 

 

 
 

Code Geel

Het zit de afgelopen maanden niet mee wat betreft het weer en ook voor de Groet uit Schoorlrun was het weer vooraf niet al te best. De hele week stond er kans op neerslag en een flinke wind op het programma. Op zaterdag werd er zelfs Code Geel afgegeven voor een groot aantal provincies, al wist ik niet precies waarom.
Op zaterdagavond was ik er dus nog niet van overtuigd dat ik zou gaan lopen, maar zondagochtend leek het allemaal wel mee te vallen, dus het besluit om te gaan was snel gemaakt.

Sonja had een trouwbeurs, dus het was deze keer helemaal alleen richting Alkmaar om vervolgens de pendelbus naar Schoorl te pakken. Aangekomen op de parkeerplaats nog even op de radio de laatste rondjes van de gouden 5KM race van Sven Kramer luisteren in de auto en vervolgens in de bus richting Schoorl, waar ik een half uur voor de start aan kwam, precies op tijd dus 🙂

Schoorl Start

Ik vond het lastig om te bepalen wat ik aan moest tijdens deze loop. Het zonnetje scheen dan wel, maar echt heel warm was het niet en er stond een behoorlijk stevige wind vanuit het westen. Dus uiteindelijk maar voor een lange mouwen shirt en windjack gegaan, wat in eerste instatie best een goed idee leek.

Mooi Parcours

Tijd om naar het startvak te gaan, dit keer mocht ik in het groene vak staan, wat redelijk vooraan mocht

Schoorl Parcours

beginnen. Om 11:00 mochten we vertrekken en ik had me voorgenomen om vandaag rustig te lopen om zo een goed tempo voor de marathon te bepalen. Dit ging de eerste 10 kilometer goed, kon een goed tempo vasthouden wat lager was dan wat ik normaal loop. We liepen over een schitterend parcours, de eerste 7 kilometer door Schoorl en omgeving, om vervolgens de duinen in te gaan. In de duinen zaten wel wat hoogteverschillen, maar het was goed te doen.

Na een kilometer of 12 kwamen we over mooie open stukken met zandduinen, erg mooi maar daar begon de wind ook wel mee te spelen. Het was echt op sommige stukken flink beuken met windkracht 6. Ondertussen begon ik het ook wel aardig warm te krijgen en kwam ik er toch wel achter dat het windjack niet echt nodig was. De kilometers gingen voor mijn gevoel steeds langer duren en ik werd weer ingehaald door lopers die ik eerder zelf had ingehaald.

Laatste kilometers naar de finish

Na 18 kilometer verlaten we de duinen weer om richting de finish te lopen. Ik besluit dat het genoeg is geweest en doe mijn jack uit om deze de laatste kilometers maar vast te houden en wat af te koelen. Maar echt herstellen doe ik niet meer en de laatste kilometers kruipen voorbij, maar gelukkig kan ik nog wel een vrij constant tempo aanhouden. Ik kom vrij stuk aan over de finish en ben blij dat ik geen startbewijs voor de 30km heb kunnen krijgen. Uiteindelijk heb ik een tijd gelopen van 01:48:03, wat eigenlijk nog best wel goed is.

Ik neem de Isostar en de handdoek in ontvangst en loop weer terug naar de bus, daar is het nog rustig. Dus ik begin eigenlijk te beseffen dat het lopen we goed is gegaan. Maar ik moet toch proberen om nog rustiger te gaan lopen, want we zitten pas op de helft van de hele marathon.

We hebben nog 2 maanden, de komende weken het lopen nog maar wat opvoeren en een paar keer die grens van 21 kilometer over gaan. Uiteindelijk gaat het goed komen en kom ik over de finsish in Rotterdam.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.