Over 2 weken naar Mallorca, maar hier is het herfst

Op weg naar Challenge Mallorca

Waar het weer in Nederland steeds beroerder wordt en het water steeds kouder, hebben we nog een behoorlijk zware proef in het vooruitzicht.. Op 14 oktober zullen we, na Almere, starten aan onze tweede halve triathlon. En waar kan je dan nu beter doen dan in het lekkere weer van Mallorca bij Challenge Peguera-Mallorca

Toch merk je aan alles wel dat het al een lang sportjaar is geweest en dat het naar het einde begint te lopen.. Ik moet nog echt mijn best doen om mijn Maand Cycling Distance Badge in Strava te gaan halen (wordt zelfs erg lastig) en doordat het ’s avonds steeds vroeger donker wordt, worden mijn ritjes al merkbaar korter. Je staat ook minder makkelijk op ’s ochtends om de fiets te pakken naar het werk omdat het nog zo donker is, de fietslampen zijn alweer uit de kast gehaald, maar meer dan 1 keer per week zit er eigenlijk niet in.

Maar nog 2 weekjes en dan zitten we in het vliegtuig naar Mallorca, dus nog even volhouden.. Gewoon fietsen met armstukken en beenstukken en genieten van de mooie luchten die bij de herfst horen.. Hopen op droge dagen zodat je niet elke keer je fiets hoeft schoon te maken. Over het algemeen vindt ik hardlopen in de winter en donkerte een veel minder probleem, dus daar gaan we ons de komende maanden maar even op concentreren. Want hoe graag ik ook fiets, nu ik het triathlonvirus te pakken heb moet ik mijn tijd toch echt meer gaan verdelen over de 3 onderdelen.

In ieder geval wil ik een borstcrawlcursus gaan doen deze winter, zodat ik me kan gaan verbeteren met zwemmen, ik kom nu vooruit maar ik denk dat ik met de juiste techniek, en niet die zelf aangeleerde slag, een hoop winst kan halen. Waar het zwemmen in Almere eigenlijk boven verwachting ging, ben ik wel een beetje angstig voor het zoute water in Mallorca. In juli heb ik dan al geoefend, maar toen had ik ook 2 dagen een zoute smaak in mijn mond 😉

Ook wil ik volgend jaar de marathon van Rotterdam gaan lopen, het was eigenlijk de bedoeling dat ik dit in 2017 (voor mijn 40ste) zou gaan doen, maar door een blessure moest ik dit helaas uitstellen. Maar in 2018 wil ik die marathon op mijn lijst hebben staan, ook om te kijken hoe ik die 42 kilometer verteer.

Maar voorlopig heb ik er erg veel zin om woensdag 11 oktober met Sonja naar Mallorca te gaan om weer dat doel van die eindstreep te halen. Is het niet te snel na Almere? Ik denk dat ik inmiddels wel aardig hersteld ben en maak nog steeds mijn trainingskilometers. Hopelijk kan ik mijn tijd van Almere nog een stukje verbeteren.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.