Hoe het allemaal begon..

Martijn was al een paar jaar fanatiek aan het fietsen toen Sonja met hardlopen begon. Nu heeft Sonja een verleden als zwemonderwijzeres, dus de link naar een triathlon was snel gemaakt.

Het begon allemaal met de vrouwentriathlon Utrecht op 20 september 2015, waar Sonja meedeed aan haar eerste triathlon. Met 1:35:11 werd er best een goede tijd neergezet voor de eerste keer.

Vervolgens werd het winter, maar begon het triathlonvirus langzaam bezit van ons te nemen, dus we besloten ons in te schrijven voor de triathlon in de Mirandabad, dit zou onze eerste triathlon samen worden.

Op 25 april 2016 was het zover, daar stonden we.. Het was nog koud, maar gelukkig was het zwemonderdeel in het zwembad. Vervolgens naar de fiets waar Martijn het voor elkaar kreeg om in 20 kilometer 2 lekker banden te krijgen en lopend naar de finish is gegaan. Uiteindelijk wel allebei gefinished en klaar voor grotere avonturen.

Dat jaar volgt nog een kwart triathlon in Rotterdam en Emmeloord, terwijl we in september besluiten om de volgende stap te maken.. We besluiten ons aan te melden voor Challenge Almere Amsterdam, de halve triathlon.. Het gaat nu toch echt beginnen. Ook besluiten we ons in te schrijven voor de Marathon van Rotterdam, want ook dat moeten we een keer gedaan hebben.

2017 begint met de Halve van Egmond. Helaas is Martijn een paar weken ervoor een paar treden naar beneden gedonderd en heeft last van zijn lies, maar zet toch door. Het is weer een mooie editie, maar helemaal pijnvrij is het niet. Hardlopen gaat lastig en Rotterdam lijkt nog ver weg.. Nou sterker nog Rotterdam is heel ver weg, want de maanden erna gaat het niet beter en Martijn gaat het niet halen.

Gelukkig zet Sonja wel door en na heel veel trainingskilometers, staat ze op zondag 9 april aan de start van haar eerste marathon. De eerste 20 kilometer gaan goed, maar daarna komt ze er toch achter dat ze te snel gestart is en wordt het nog een echte slijtageslag. Maar opgeven doet ze niet en uiteindelijk haalt ze de finish na 04:51. Wat waren we trots en wat hebben we een heerlijk weekend gehad.

Inmiddels heeft Sonja haar oude Bianchi ingewisseld voor een mooie Liv carbon racemonster en zijn we allebei aan het trainen om te fietsen met ligstuur.

9 september komt steeds dichterbij en we doen als voorbereiding de triathlons in de Mirandabad (sprint), Zaandam (sprint), Utrecht (kwart), Emmeloord (kwart) en Amersfoort (sprint). Het gaat steeds beter en we lijken klaar te zijn voor de halve triathlon op 9 september..

o ja, we hebben tussendoor ook nog ingeschreven voor de halve triathlon op 14 oktober 2017 op Mallorca, dus we hebben nog iets om naar uit te kijken 🙂

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: