IRONMAN komt naar West-Friesland

Een mooi bericht in het het Noordhollands Dagblad gisteren, de IRONMAN 70.3 komt naar Nederland en dan ook nog naar West-Friesland, dus eigenlijk om de hoek. De eerste halve triathlon van 2019 staat dus inmiddels in de agenda, dat zou wel eens een mooie voorbereiding kunnen zijn op de hele IRONMAN die volgend jaar toch ergens op de planning staat. Op dit moment is Kopenhagen nog steeds de grootste kanshebber 🙂

 

 

 

Verwachting

Ik denk dat Hoorn en omgeving een mooie plek is om een IRONMAN 70.3 te organiseren en in veel opzichten is het ook vergelijkbaar met Challenge Almere. Het zwemmen zal waarschijnlijk wel plaatsvinden in de have van het pittoreske Hoorn, waarna er gefietst kan worden over de Westfriese Omringdijk. Zeker het stuk van Hoorn naar Medemblik heb ik al verschillende malen gefietst en is een lekker stuk om te fietsen en als je naar rechts kijkt op de dijk zie je het parcours van Challenge Almere liggen.  De hele Omringdijk zal het niet worden, want deze route is ongeveer 125 kilometer. Maar er zijn vast genoeg snelle routes te vinden.

Vervolgens moet er nog een halve marathon gelopen worden en dat moet ook geen probleem worden in de omgeving van Hoorn. De binnenstad van Hoorn is erg mooi, dus een rondje van zeg 7 kilometer moet daar goed uit te zetten zijn. Er liggen wel een hoop klinkers in de binnenstad, dus veel asfalt zal er waarschijnlijk niet zijn. Wat ik las zal de Finish op de Rode Steen zijn, een historisch plein met V.O.C. historie en natuurlijk het veel besproken standbeeld van J.P. Coen..

Lekker Dichtbij

Het grote voordeel voor ons is natuurlijk dat het lekker dichtbij is, een IRONMAN 70.3 op nog geen 30 kilometer van huis. Ik heb er in ieder geval alvast veel zin in. Ik kan nu al niet wachten tot de zomer van 2019.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.