November en December blijven lastig

We hebben 2017 afgesloten en ondanks dat ik mezelf elk jaar voor houdt om in November en December gewoon op de oude voet door te gaan met sporten, is het ook dit jaar niet echt gelukt. Nu werkte het weer ook niet echt mee, er zijn maar weinig mooie en droge dagen geweest. Dit zorgt er ook voor dat er weinig updates zijn geweest op de site. Uiteindelijk heb ik 2017 wel goed afgesloten met totaal 13.700 km gefietst, 736 km hardgelopen en 36 km gezwommen.

 

Zwift

Ondanks dat ik in basis vind dat je gewoon lekker buiten moet fietsten, heb ik in november toch maar weer mijn Zwift account geactiveerd en de nodige kilometers in de virtuele wereld afgelegd. Dit heeft er voor gezorgd dat mijn laatste buitenrit op de fiets begin november was, maar het is mij eigenlijk wel goed bevallen. Netflix aan en toch nog kilometers wegfietsen zo de maand door. Het blijft verder bijzonder om met gemiddeld 4.000 andere zwifters op een eiland ver weg in de grote oceaan te rijden. Verder maak je toch ook nog wat hoogte meters, die in Noord-Holland nou eenmaal lastig te vinden zijn.

Hardlopen

Ook de marathon van Rotterdam komt steeds dichterbij. Sonja zit nog steeds met een blessure en het ziet er op dit moment naar uit dat zij het in ieder geval niet gaat halen. Bij mij zelf gaat het met ups en downs.. Ook meer last van pijntjes in deze maanden. Eerst stoot ik keihard mijn grote teen tegen een stoeprand, waardoor ik serieus bang was dat ik hem gebroken had. Gelukkig viel het mee en begon de pijn na 2 dagen weer af te nemen, maar dit koste me weer een week niet hardlopen.

Vervolgens heb ik de Sinterklaasloop in Purmerend gedaan, altijd een leuke en kleine loop van 10 kilometer door mijn geboortestad. Daarna liep ik de Snertloop in Assendelft in het weekend dat het zo glad was dat het zoeken was naar grip. Helaas is dit niet compleet gelukt, waardoor ik na 8km toch op mijn snuffert lag. Gelukkig geen blessures overgehouden, maar nadat ik (in een mooie tijd) gefinisht was en me telefoon pakte bleek het scherm vol met barsten te zitten 🙁 Dat werd alsnog een duur loopje.

Vervolgens was er een mooie actie bij de online shop van Nike, waardoor ik een nieuw paar van mijn hardloopschoenen (Nike Zoom Structure) voor een mooie prijs kon bestellen. Het was dan wel het nieuwe model (21 vs 20), maar dat zal toch niet zoveel uitmaken. De eerste loop ging goed en de schoenen voelden als gegoten, het lopen ging zelfs iets makkelijker en sneller dan normaal.

Om het aantal kilometers nog wat op te voeren besloot ik op 23 december de halve marathon van Linschoten te gaan lopen. Had nog geen inschrijving, dus dat werd de aanmelden op de dag zelf. Ik ging ruim op tijd weg, maar het liep daar allemaal even anders met de pendelbus, waardoor ik 5 minuten voor de start bij de inschrijving aan kwam en gelijk na de inschrijving moest starten, zonder voorbereiding terwijl het nog best koud was. Het lopen ging de eerste 16 kilometer goed, daarna werd het wat zwaarder door de tegenwind, maar met een tijd van 1:43 was ik best tevreden.. Toch voelde ik op dat moment al wat last in mijn kuitspieren. Dit werd helaas de dagen erna steeds erger, na een paar dagen toch nog een rondje op mijn schoenen gelopen, maar dat was geen succes. Zowel links als rechts deden aardig wat pijn.

Vervolgens nog 1 keer op mijn oude schoenen gelopen, maar nu eerst even rust houden tot het weer over is. Het gaat gelukkig al een stuk beter en ik hoop begin volgende week mijn eerste kilometers weer te lopen. Ik ben waarschijnlijk te snel te veel kilometers op mijn nieuwe schoenen gaan maken en dan zo’n snelle start als in Linschoten helpt ook niet mee. Ik ben bang dat ik de halve marathon van Egmond volgende week niet ga halen, maar dit is nog even afwachten. Herstel is nu even het belangrijkste, dan maar even een weekje extra wachten.

Op naar 2018

Voor 2018 zijn naast Almere en Mallorca ook de eerste triathlons definitief toegevoegd aan de kalender, waaronder het NK Half Distance in Nieuwkoop. Nu we een officiële licentie hebben is dit de kans om eens aan een echt NK mee te doen. Streefdoel is om onder de 5 uur uit te komen. Verder hebben we ons aangemeld voor de sprint in Ter Aar en de kwart in Woerden, dus de start van het seizoen is bekend.

Vanmiddag met Sonja naar het ziekenhuis om te kijken of ze eindelijk wat kunnen vinden voor haar blessure, want het hardlopen gaat gewoon niet met haar huidige situatie. Zowel de fysio als dokter hebben nog weinig geholpen tot nu toe.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.