Mallorca Dag 1 – De eerste verkenning

PegueraVandaag was dan de dag waar we al lang naar uitgekeken hebben, op naar Mallorca voor de halve Triathlon ? ? ?? komende zaterdag.

Vanmorgen om 03:50 ging de wekker na een onrustige nacht, want lekker slapen is met dat soort nachten eigenlijk altijd onmogelijk. Laatste voorbereidingen, kinderen een kus en hop de auto in richting Schiphol. Alles gaat daar voorspoedig (behalve die belachelijk dure broodjes achter de paspoortcontrole ?), dus om half zeven vertrekt het vliegtuig, inclusief ondergetekende, richting mallorca.

 

 

Het grote voordeel van Mallorca hebben we een paar maanden al ontdekt, je bent er namelijk lekker snel. Dus binnen de kortste keren zien we onze nieuwe favoriete bestemming al door de ramen van het vliegtuig. Zodra we geland zijn merken we gelijk dat de temperatuur een stukje hoger is dan we de afgelopen weken gewend zijn. Dus maar goed dat we een paar dagen hebben om te acclimatiseren.

Nadat we de huurauto geregeld hebben, die altijd weer duurder uitvalt dan je verwacht, kunnen we instappen in de Nissan Qashqai richting het hotel. We kunnen gelukkig gelijk inchecken en gebruik maken van de kamer. Het valt al snel op dat de gemiddelde leeftijd toch wel iets hoger ligt dan gemiddeld, ik voel me weer een jonge hond ?

De eerste verkenning

Nadat we alles hebben geïnstalleerd, wordt het tijd om de eerste verkenning te doen voor komende zaterdag, we hebben nog geen fiets, dus doen eerst het rondje een keer met de auto, we zien al snel de bekende rode pijlen. Dit is toch wel Ff andere koek dan het parcours in Flevoland vorige maand. Behoorlijk glooiende wegen hebben we in het vooruitzicht, maar het is een adembenemende omgeving, dus dat maakt een hoop goed. Na een kilometer of 30 komen we weer langs ons hotel, dus als we het zaterdag echt niet meer zien zitten kunnen we zo afstappen ?.

TransitionAan het eind van het rondje komen we aan in Paguera, ziet er leuk uit en we worden verwelkomt met de bekende banners zoals we die ook in Almere zagen, je hebt gelijk het gevoel dat je aan iets groots meedoet. We zoeken een parkeerplaats en komen uit bij een garage die onder de finish plek ligt, dat scheelt een hoop zoeken.

Het blijft magisch, de plaats waar straks de fietsen staan, deze keer met uitzicht op de zee, die zee waar we in mogen zwemmen ?. Daar zie ik toch nog wel het meest tegen op, nog maar even een keer oefenen morgen. Nog even een ijsje eten in het dorp en dan weer op naar het hotel om nog maar even een stukje te zwemmen in het zwembad. Het water is ijskoud, waarschijnlijk is de zee nog warmer. Ik probeer wat aan mijn techniek te werken en krijg wat tips van Sonja, die niet veel zin heeft door het koude water (watje).  Uiteindelijk weer 1500 meter borstcrawl gedaan.

Op naar morgen

De eerste dag zit er inmiddels op en na een heerlijk buffet is het tijd voor bejaardenspel nummer 1 Bingo (helaas niets gewonnen). Zo maar eens vroeg naar bed, want het is inmiddels een lange dag en morgen staat er weer een hoop op het programma.

Eerst gaan we morgen de fietsen halen en het parcours een keer op de fiets afleggen. Verder kunnen we morgen de registratie afronden en willen we nog gaan zwemmen in de zee.  Verder staat er voor morgenavond nog een welkomsparty en een rock concert op het programma. Uitrusten kan altijd nog. ??

Bingo

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.