Op weg naar de IRONMAN in 2021 (was 2020)

Welkom op het blog van Martijn en Sonja die het compleet idiote idee hebben om in 2020  2021 de ultieme uithoudingsproef te gaan volbrengen, de IRONMAN. Dit zijn de volgende afstanden.

 • 3,8 km  zwemmen           (152 baantjes in een 25 meter bad)
 • 180 km fietsen                 (van Purmerend naar Groningen)
 • 42,195 km hardlopen  (een marathon)

En dan is het natuurlijk de bedoeling dat we dit ook nog achter elkaar gaan doen, voor die 4 magische woorden You are an IRONMAN….

Welke Ironman het gaat worden weten we op dit moment nog niet, maar we zullen alles tegen elkaar af gaan wegen. Ook dit zullen we op de website bij houden en we horen ook graag de mening van andere deelnemers. Gelukkig beginnen we niet helemaal op 0 aan dit avontuur. Inmiddels hebben we al aardig wat sprint en kwart triathlons achter onze namen staan en in september 2017 hebben we onze eerste halve triathlon in Almere voltooid. Dit was een geweldige ervaring en heeft ervoor gezorgd dat we nu echt besmet zijn met het triathlonvirus.

De dag na deze halve triathlon waren we het er samen over eens, een Ironman zou in principe mogelijk moeten zijn. Natuurlijk zaten we in Almere pas op de helft, maar we denken dat als we er maar hard genoeg voor trainen alles mogelijk moet zijn.. Dit zal nog best een uitdaging worden aangezien we een druk leven hebben met onze 2 kids, eigen bedrijf en fulltime baan.

Op deze site willen we onze ervaringen gaan bijhouden richting 2020.. We moeten zwemmen, fietsen en hardlopen en zullen ook regelmatig wedstrijden, hardloopevenementen en fietstochten bij gaan wonen, dus er is genoeg om te delen.

3 reacties

  • Charel Marais op 13-sep-2017 om 23:02
  • Reageer

  Don’t wait for 2019. Do it in 2018!!

 1. Mooi doel!
  Ik hoop dat jullie een mooi trainingsjaar hebben en volgend jaar gaan knallen!

  • Hans Hendriks op 21-okt-2019 om 11:57
  • Reageer

  Top!!! Dat gaat jullie lukken!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.