Ik doe wel aan schema’s

schemaWaar Martijn geen voorstander van schema’s is, geeft het volgen van een schema mij toch wel een stuk rust in mijn hoofd. Met een schema weet ik precies wat ik moet gaan doen en hoeveel kilometers ik moet gaan maken.  Het verplicht mij daarmee om  toch elke dag te bewegen en niet te denken het komt morgen wel weer.

 

 

 

 

Netflix

Vorig jaar tijdens mijn training voor de marathon van Rotterdam heb ik ook een schema gebruikt en misschien niet alles volgens het boekje gedaan, maar de grote lijnen heb ik wel gevolgd zodat ik goed werd voorbereid op de lange trainingen en ik steeds een stok achter de deur had om te gaan. Dit werkte voor mij erg goed.

Mensen die ons kennen zeggen wel eens, ‘ja maar jullie zijn zo sportief, jullie vinden het leuk om weer een stuk te gaan hardlopen of fietsen’. Maar geloof me, soms vragen we ons ook wel af waar we allemaal mee bezig zijn en waarom we niet gewoon met een grote zak chips op de bank naar Netflix zitten te kijken.  Vaak moet ik me zelf echt zetten om weer te gaan, maar ik weet dat ik na afloop weer trost ben dat ik mezelf die schop onder mijn kont heb gegeven om toch te gaan.

Nog 16 weken tot de eerste halve triathlon

Vorige week ben ik streng begonnen met een schema van zeker 6 trainingen per week. Dat ging vorige week goed, dus nu kijken of we dat een tijdje vol kunnen houden.  Net als iemand die vanaf 0 naar 5 km toe wil trainen moet ik nadenken hoe ga ik mijn tijd zo efficiënt mogelijk indelen om naar dat uiteindelijke doel toe te trainen, want met de drie onderdelen van de triathlon is het een hele planning om alles goed in te plannen.

Trainen naar een halve of hele marathon is al een behoorlijke uitdaging als je een eigen bedrijf hebt, moeder bent en een huishouden moet runnen, maar met een triathlon is het nog veel ingewikkelder. Tot overmaat is Zoë afgelopen week door haar enkel gegaan, waardoor ik de komende tijd ook nog regelmatig voor taxi richting school kan dienen.

Om het goed te doen, moet er eigenlijk bijna elke dag wel getraind worden en zeker als je bedenkt dat het nog maar 16 weken is naar de eerste halve triathlon dit jaar. Hier moet ik echt wel mijn weg in proberen te vinden en een goed schema helpt me hiermee.

Waar ik vorig jaar na de marathon van Rotterdam wat minder streng voor mijzelf was en het allemaal wat rustig aan deed, moet dat dit jaar anders. Daarom heb ik de komende tijd veel fietsen en veel zwemmen in mijn schema opgenomen en daarnaast hoop ik  twee keer per week een rondje (pijnvrij) te kunnen hardlopen. Op deze manier hoop ik goed voorbereid te zijn op het komende triathlonseizoen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: