Mallorca Dag 2 – Fietsen, zwemmen en registratie.

FietsenSlapen is toch altijd wel een dingetje in een hotel, niets slaapt toch zo lekker als je eigen bed. Maar hier ging het de eerste nacht eigenlijk wel goed en hebben we tot een uur of half 8 kunnen slapen. Gordijnen open en daar is die fijne zon alweer, het is hier heerlijk (maar dat had ik al gezegd geloof ik ?)

Eerst even rustig opstarten en dan naar het ontbijt. Na het eten van gisteravond waren we erg nieuwsgierig naar het ontbijt en we werden inderdaad niet teleurgesteld.. Enorm veel keuze en bovendien ook erg lekker, we zijn er in ieder geval uit dat we het goede hotel hebben uitgekozen, daar kan het niet aan liggen.

 

 Fietsen halen

Canyon MallorcaNa het ontbijt rijden we naar Peguera om de fietsen te halen. Natuurlijk heb ik weer een Canyon geregeld, weer een Aeroroad, maar wel iets minder luxe dan de fiets die afgelopen augustus tot mijn beschikking had. We werden zeer goed en snel geholpen bij Cycling Centre Peguera, erg fijn. Nog wat CO2 patronen gekocht, want die mochten niet mee in het vliegtuig, dus wat materiaal betreft zijn we er klaar voor en kan het niet mis gaan, al hoop ik dat me deze keer de lekke band wordt bespaart.

We rijden weer terug naar het hotel om fietskleren aan te trekken en de fietscomputer en ligsturen te monteren. Na wat gevecht zitten ze erop en kunnen we beginnen aan onze verkenning op de fiets. Omdat de route langs ons hotel gaat, kunnen we daar mooi beginnen, het scheelt dat we de route gisteren al met de auto hebben gereden, de meeste verassingen zijn er uit.

Het eerste stuk van de route is duidelijk het zwaarste, tot het keerpunt maak je de meeste meters omhoog, dit is ook echt wel weer even wennen na alle vlakke kilometers in Nederland. De fietstijd van Almere gaan we in ieder geval niet halen. ? Sonja kan het eerste stuk tot het keerpunt lekker met twee Engelse dames omhoog fietsen, het is toch altijd makkelijker om je aan iemand op te trekken en aan mij heeft ze wat dat betreft niet zoveel..

Keerpunt

Na het keerpunt fietsen we terug naar het laatste dorpje om even lekker op het terras een cola naar binnen te werken. Het tweede deel van het parcours is duidelijk een stuk makkelijker en na de tussenstop vliegen de kilometers redelijk snel voorbij. Na 45 kilometer zijn we weer bij hotel en hebben we een tevreden gevoel.. Enige puntje is dat we het rondje zaterdag twee keer moeten doen.. ??

Op naar het strand

Maar niet om zoals normale mensen zouden doen om lekker van de zon te genieten en af en toe in het water te springen om af te koelen, nee hoor wij staan onszelf in een warm wetsuite te hijsen, terwijl we raar aangekeken worden ?.  In het water merk ik dat het nu wel heel makkelijk is om te blijven drijven en begin een stuk te zwemmen. het gaat eigenlijk best makkelijk en ik maar al snel flink wat meters. na 700 meter zwem ik weer terug en uiteindelijk sta ik na 1.500 meter helemaal niet ontevreden weer aan de kant. Het is even wennen dat zoute water, maar het lijkt wel minder zout dan vorige keer (of ik heb minder water naar binnen gekregen). Dat beloofd voorlopig wel wat goeds voor zaterdag.

Startnummers halen

omdat we hebben gezwommen bij de start kunnen we daarna gelijk de startnummers ophalen. Er staat al een behoorlijke rij bij de balie en we horen redelijk veel Nederlands om ons heen. Natuurlijk kiezen we weer de verkeerde lange rij, want we kunnen met onze aspiranten lincentie gewoon meedoen en hadden in de korte rij kunnen aansluiten. Ik mag beginnen met nummer 518 en Sonja heeft het geweldige nummer 999.

Verkeerde rij

de inschrijving voor een Triathlon is niet goedkoop, maar  je krijgt er altijd wel een hoop voor terug. Deze keer is het een rugtas en een beker en natuurlijk het shirt als we de finish hebben gehaald.. Nog even rondlopen op de kleine expo en dan weer terug naar het hotel om te douchen en te eten.. Vanavond is het openingsfeest, dus geen bingo voor ons vanavond.

Night of Fire

Vanavond was de grote openingsshow voor het triathlonweekend met the Night of Fire. We hadden geen idee wat ons te wachten stond, maar daar kwamen we snel achter. In de verte hoorden we de trommels al aankomen en zagen we het vuurwerk in onze richting komen in een Mad Max achtingen setting. Met vuurwerk gingen ze door de straten richting het finishplein.. vuurspuwend, rennend met een kettingzaag of met een paraplu van vuur. Het was een geweldig gezicht.

Night of fireNight of fire

Nog even een alcoholvrije cocktail en weer terug naar het hotel, want het komt nu toch wel steeds dichterbij. Morgen nog een keer het parcours fietsen en vervolgens relaxen en de pastaparty bezoeken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.