Test: Fusion Speed Suit 2.0

Het nieuwe seizoen is inmiddels begonnen en het daarom hebben we dit jaar een nieuwe trisuite gekocht, namelijk de nieuwe Fusion Speed Suit 2.0. Inmiddels hebben we 2 triathlons met onze nieuwe pakken gedaan, wat zijn onze bevindingen?

 

 

 

 

 

Waarom de Fusion Speed Suit 2.0?

We waren al een tijdje aan kijken naar het triathlonpak van Fusion. Martijn zijn oude Castelli triathlonpak was echt versleten en daarom besloten we toch nu maar eens naar Den Haag te rijden en de stap te nemen om het Fusion pak te passen en eventueel aan te schaffen.

 

 

We vonden het eigenlijk ook wel heel gaaf dat het pak van Martijn de kleur van zijn fiets heeft, dus dat kunnen we stijlvol verantwoord noemen.. Ik ben dol op roze, dat blijkt maar weer aan de accenten op mijn pak. Naast mijn roze hardloopschoen, roze sokken en roze accenten in mijn helm is het ook een belangrijke kleur in mijn bedrijfslogo 🙂

Bij de winkel in Den Haag werden we goed en snel geholpen en nadat we het nieuwe pak gepast hadden waren we er al snel uit dat dit ons nieuwe pak zou worden. Helaas hadden ze het pak van Martijn niet op voorraad, maar deze hebben we snel geleverd gekregen nadat we deze online besteld hebben.

Eerste tests

De maandag nadat ik mijn pak had gekocht was het gelijk tijd om het pak eens goed te proberen met een mini-triathlon in het Twiske. Het aantrekken van het pak vergt wat oefening en wanneer je de strips bij je armen en benen omdraait gaat het aantrekken in ieder geval een stuk makkelijker.

Ik begon op de (stadsfiets) richting de zwemplas, dus dat was niet echt een goede test. Vervolgens werd het tijd om de Speedsuite te testen tijdens het zwemmen over mijn wetsuite aan. Dit ging buitengewoon goed, je voelt het pak niet tijdens het zwemmen, precies zoals het hoort.

Inmiddels was Martijn ook aan komen lopen, in zijn oude pak, zodat we nog even samen konden zwemmen en hij met de fiets terug zou gaan, terwijl ik lopend terug naar huis zou gaan.

Nadat ik mijn zwemmeters gemaakt had, ben ik gelijk in mijn hardloopschoenen gestapt, dus het pak was eigenlijk in dezelfde omstandigheden als tijdens een wedstrijd. Het pak was tijdens het hardlopen opvallend snel droog en bleef ook goed zitten.  De broekspijpen zijn wel wat langer in vergelijking met mijn vorige pak en daar moet ik wel even aan wennen. Ik ben vrij klein en de broekspijpen vallen tot rond mijn knieholte. Ook bij Martijn, die een stuk groter is vallen ze ongeveer tot deze hoogte. Uiteindelijk ondervonden we er allebei geen hinder van bij het lopen.

Op de fiets

Een paar dagen later werd het tijd om het pak te testen op mijn triathlonfiets, want uiteindelijk breng je daar toch de meeste tijd op door en is een goede zit met het pak ook erg belangrijk.  Wat mij gelijk opviel bij het fietsen is dat de zitten een heel eind naar voren doorloopt, wat ik erg positief vind.  Zeker wanneer je in tijdrithouding gaat liggen hou je nog steeds een stuk bescherming, wat ik vaak bij gewone fietsbroeken mis. De zeem is ook duidelijk beter dan mijn oude pak,  want na het fietsen heb ik geen last van bepaalde delen van mijn lichaam.

Extra’s

Een van de bekende punten van de Fusion broeken en pakken zijn de zakjes aan de zijkant van je bovenbeen. Dit is een hele mooie toevoeging, aangezien je hier makkelijk gels in kwijt kan tijdens de wedstrijd. Wanneer je het pak tijdens trainingen gebruikt past er met gemak een iPhone 6+ in, wat betekend dat ik mijn flipbelt thuis kan laten. De zakken achterop het pak zijn iets minder handig in vergelijking met een normaal fietsshirt, maar zeker goed te gebruiken voor noodzakelijke zaken.

Wel even opletten met scherpe randjes van de gels die je meeneemt, want je zit natuurlijk niet op een gat in je pak te wachten. Dus even de scherpe randjes van je gels afknippen kan een handige tip zijn.

Eerste triathlons

Inmiddels hebben we onze eerste twee triahlons voltooid in onze nieuwe outfit en we zijn allebei erg tevreden over het pak. Het ziet er mooi uit, zit goed en heeft goede eigenschappen voor tijdens alle drie de onderdelen. Inmiddels het ik ook al een hardloopbroek gekocht en zitten er nog meer kledingstukken in de planning.

Score

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: