TRI-Ouderkerk

Challenge Almere komt steeds dichterbij, inmiddels staat het eerste weerbericht al op internet, tijd voor nog een laatste OD richting onze volgende uitdaging. Omdat Nijmegen niet doorging begin Augustus, hadden we ons startbewijs omgezet naar TRI-Ouderkerk, mijn 4e wedstrijd dit jaar in de TRI-Hard serie van 2019.

Drukke dag

Nu de vakanties allemaal weer tot een einde komen, begint het normale leven ook weer. Dit betekende dat Mika zijn eerste voetbalwedstrijd van het nieuwe seizoen speelde op de dag van de triathlon. Ik was gevraagd om te fluiten, maar dat leek me niet zo’n heel goed idee met de triathlon in het vooruitzicht, maar ik pakte wel de vlag als grensrechter op. Nadat de wedstrijd afgelopen was (helaas 3-0 verloren), gingen we snel naar huis, waarna we richting Aalsmeer gingen voor de open dag van mijn werkgever FIQAS, ook altijd een feestje.

Daar sprak ik af met Sonja, die met Zoë en Pepijn ’s ochtends al naar Ouderkerk waren gegaan, wat Zoë en Pepijn deden beiden mee met de Sprintafstand. De hebben het wederom goed gedaan en werden 1ste (Zoë) en 2e (Pepijn) in hun leeftijdscategorie. Dat er maar 1 (meiden) en 4 (jongens) deelnemers waren maakt verder niet uit 🙂

Voorbereiding

We moesten om 16:00 starten, dus om 14:15 stappen we in Aalsmeer in de auto om richting Ouderkerk te gaan.. Het is warm, heel warm. 29 graden geeft de auto aan, het belooft weer een slagveld te worden.

We halen de fietsen van de auto en lopen naar de registratiebalie om onze startnummers op te halen, het is weer netjes geregeld allemaal. Helaas is het vandaag een non-wetsuite wedstrijd, want het water is met 22,6 graden te warm. Dat gaat me wat tijd kosten, maar verder niets aan te doen. We zetten onze fietsen in het rek en zetten onze spullen klaar, het begint een routine te worden. Vervolgens hebben we nog een half uurtje tot de start, dus we gaan even lekker rustig bij Mika in het gras zitten.

Nadat Sonja vorige week in Emmeloord het hardlopen heeft overgeslagen, heeft ze afgelopen week weer wat kunnen hardlopen en vandaag gaat ze proberen om het looponderdeel te volbrengen, want ook voor haar komt Almere steeds dichterbij. Het is met zo’n blessure niet echt de beste voorbereiding.

Zwemmen

Wanneer o 16:00 het startschot klinkt gaan we met een groep van ongeveer 100 man van start vanaf het strand.. Ik ben toch meer een liefhebber van een rolling start, wat een chaos. Na 100 meter krijg ik een beuk in mijn gezicht en moet me regelmatig tussen de mensen door slaan. Wanneer ik een tijdje onderweg ben merk ik dat het water wel heel ondiep is, ik raak zelfs de grond. Ik kijk om mij heen en zie hele groepen mensen lopend door het water gaan en dat gaat over het algemeen toch sneller dan zwemmen (zeker met mijn techniek).

Toch besluit is zoveel mogelijk te blijven zwemmen, want in voorbereiding op Almere lijkt me dat toch het beste. Op de terugweg is het water gelukkig weer wat dieper en het eerste rondje gaat best wel lekker. Ik kom het strand weer op en ren weer het water in voor het volgende rondje. Het wordt al wat rustiger, maar ik krijg het ook wat zwaarder.. Ik mis mijn wetsuite met zwemmen. Uiteindelijk kom ik na 32 minuten en, volgens mijn horloge, 1700 meter uit het water.

Fietsen

Het lastigste hebben we gehad, op naar mijn favoriete onderdeel. Tijdens de wissel kom ik even op adem en trek mijn schoenen aan en zet mijn helm op. Vandaag maar weer eens flink gas erop. Het is een lekker parcours, met weinig moeilijke bochten. In de eerste rondje schiet mijn ketting op het kleine voorblad en ik krijg hem niet terug op het grote blad.. Na een aantal keer proberen lukt het me uiteindelijk toch om de ketting weer terug te krijgen.

We moeten 4 rondjes van 10 kilometer fietsen, na 2 kilometer kom ik Zoë tegen die als vrijwillig langs het fietsparcours staat. Ze moedigt me elke ronde aan, erg fijn. Na 9 kilometer staat Pepijn, ook als vrijwillig, langs het parcours, toch fijn om 2 richtpunten te hebben. Ik kan elk rondje goed mijn tempo van rond de 39 kilometer per uur vasthouden, met een licht verval. Uiteindelijk kom ik als 2e fietstijd overall weer in de wisselzone.

Hardlopen

Vorige week in Emmeloord was het hardlopen een drama, dus het doel was om dit vandaag beter te doen. Hoe dan ook, ik ging die 10 kilometer zonder stoppen volbrengen. Ik begin met lopen en zie al snel dat het niet bepaald een straks parcours is, we gaan over schelpenpaadjes met draaien en keren om de plas heen. Ik zie 100 meter voor mij een deelnemer lopen en ik schat in dat hij in dezelfde age-group zit als ikzelf. Langzaam kom ik dichterbij en ik kan hem goed als richtpunt gebruiken.

Na 5 kilometer zit de eerste ronde erop en lig ik nog een meter of 30 achter hem, maar ik merk dat hij het zwaarder heeft dan ik, en na 7 kilometer haal ik hem in. Ik kan nu zeker niet stoppen, want dan ben ik mijn plek net zo hard weer kwijt. Gelukkig begint de bewolking de overhand te krijgen en is het niet meer zo warm. Mijn tempo gaat iets omlaag, maar ik blijf wel goed lopen.

Daar is de finish. Ik had me voorgenomen om te proberen onder de 02:22 te finishen en uiteindelijk kom ik in 02:21:21 over de finish, missie geslaagd.

Sonja

Nu wachten op Sonja. Ik vraag aan Pepijn, die haar net heeft gezien bij het ingaan van de 2e ronde, hoe het gaat. Ze heeft wel wat last, maar het gaat wel redelijk. Ik hoop maar dat ze vandaag het onderdeel kan afronden, zodat ze in ieder geval wat vooruitzicht heeft op Challenge Almere. Na 02:51 komt ze binnen, helemaal niet slecht als je bedenkt hoe weinig ze heeft gelopen de laatste tijd.

Helaas zijn de medailles op, dat is wel een beetje een domper. Maar als het goed is worden ze nagestuurd. Ondertussen zijn er serieus donkere wolken boven het terrein zichtbaar en op het moment dat we onze fietsen weer op de auto zetten barst het los. Het was een drukke maar mooie dag, volgende week een sprint in Zaanstad.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.