Triathlon, dure hobby.. Maar er komt hulp.

We weten het allemaal, triathlon is een dure hobby. Naast een oneindige stroom kleding, materiaal en gadgets die je toch echt nodig hebt om je sportieve prestatie te volbrengen, zijn ook de inschrijfkosten van de wedstrijden en al het andere wat er bij komt kijken een flinke hap uit het jaarlijks beschikbare budget. Maar gelukkig komt er een oplossing.

Elk jaar weer duurder

Toen we 4 jaar geleden begonnen was het allemaal nog te overzien. We deden dat jaar aan 3 wedstrijden mee op onze normale racefiets en hardloopschoenen hadden we nog liggen. Wetsuit was nog niet nodig, dus het enige wat we nodig hadden was een Trisuit en een zwembril.

Maar in de loop der jaren is daar een hoop bijgekomen. Een Garmin Fenix 3, die inmiddels alweer vervangen zijn door een nieuwer model, een wetsuit is toch wel lekker wanneer je de eerste halve gaat doen en ook de speciale triathlonfietsen staan inmiddels al anderhalf jaar in de schuur te pronken.

Verder zijn het aantal wedstrijden ook aardig toegenomen en zijn de triathlons in het buitenland wel de kers op de taart. Maar ja, daar moet je ook verblijven en eten. Ik weet het, we kiezen er zelf voor, maar onder de streep is het een hele dure hobby. En dan doen we het ook nog met z’n tweeën, terwijl Zoë inmiddels ook al aardig het virus te pakken heeft.

En dan de IRONMAN

En inmiddels hebben we ons volgend jaar ook allebei ingeschreven voor de IRONMAN volgend jaar. Ik ga meedoen in Kalmar te Zweden, terwijl Sonja voor haar eerste volledige afstand gaat in Barcelona.

Daar zaten we dan op 2 verschillende maandagen stipt om 16:00 wanneer de inschrijving open gaat met de creditcard in de hand. We tikken zonder blikken of blozen gemiddeld 600 euro af om mee te doen aan de IRONMAN volgend jaar en dan moeten we de rest er omheen nog regelen. 600 euro om zo’n 12 uur lang af te zien, ik snap wel dat de meeste mensen hier helemaal niets van snappen.

Een mail sturen

Ik trek mijn stoute schoenen aan en stuur een mail naar mijn werkgever Rob van FIQAS Software in Aalsmeer. FIQAS is zeer actief in het sponsoren van verschillende sportverenigingen in Aalsmeer en omgeving, dus waarom zou FIQAS mij niet willen sponsoren. Ik heb best wat te bieden, een redelijk bezochte website, een langdurige wedstrijd waar ik met het logo kan pronken en vooral een mooi verhaal. Ik stel een email op en daarna begint het wachten.

Heel lang hoef ik niet te wachten voordat ik een mail in mijn inbox zie verschijnen. Ze willen mij graag helpen met het verwezenlijken van mijn grote droom en bieden mij financiële ondersteuning aan. Ik mag onder andere een kledingpakket samenstellen en ook mijn startbewijs wordt betaald, ik ben als een kind zo blij.

Kleding met FIQAS logo

Inmiddels heb ik een mooi pakket van FUSION ontvangen inclusief de logo’s van onze website en FIQAS Software. De wedstrijd in Mallorca heb ik het nieuwe pak al uitgeprobeerd en ik ben er erg tevreden over. Vooral de manier van kledingbedrukken bij Fusion verdiend een extra vermelding, dat wordt heel mooi gedaan.

Tijdens de wedstrijd in Mallorca werd ik ook al een paar keer aangesproken op de website, wat een leuke bijkomstigheid is. Met trots zal ik de komende tijd deze kleding dragen en het heeft me in ieder geval een flink deel geholpen bij het verwezenlijken van mijn grote droom volgend jaar.

Wanneer je (of je werkgever) op zoek ben naaar een oplossing voor de facturatie van bepaalde diensten of producten denk dan even aan FIQAS Software, hieronder een beschrijving van de filosofie van het bedrijf.

Wat voor bedrijf is FIQAS?

FIQAS ontwikkelt moderne oplossingen voor tarifering, facturatie en incasso. Wij leveren aan bedrijven met vaak complexe processen en aanzienlijke hoeveelheden data en we ondersteunen zowel subscription based als pay-per-use business modellen.

Onze klanten houden met onze oplossingen hun facturatieproces en de daaromheen liggende processen, zoals tarifering en incasso, geheel onder controle. Dat doen zij door gebruik te maken van onze Managed Services of door zelf te werken met de geavanceerde en modulair inzetbare Abillity® software.

Onze klanten zijn actief in diverse sectoren, met proposities voor zowel B2B als B2C: service providers (voice, data & vision), aanbieders van online diensten/e-commerce (digitale verbruiksdiensten), mobiliteit (brandstof en parkeren), logistiek (postpakketten en zendingen) en utilities (gas, elektriciteit en water).

Aansprekende bedrijven waar wij voor werken zijn bijvoorbeeld PostNL, eBay en Telfort. Mede vanwege het internationale karakter van onze klanten zijn wij, vanuit Aalsmeer, actief op vijf continenten.

Onze oplossingen hebben een generiek karakter en kunnen betrekkelijk eenvoudig worden ingezet in nieuwe marktsegmenten. Deze omarmen wij dan ook graag.

We leggen de lat hoog. Onze bedrijfsnaam is een acroniem van First In Quality And Service. Dat is tevens ons motto, onze bedrijfsfilosofie. Elke dag opnieuw proberen wij de balans te vinden tussen twee vaak botsende uitdagingen: kwaliteit vereist doorgaans tijd, terwijl service om snel resultaat vraagt. We werken pragmatisch en efficiënt aan onze oplossingen: flexibele en schaalbare software en diensten, waarmee we snel kunnen inspelen op de wensen van onze klanten. Want, aanpassingsvermogen is de sleutel tot succes.

Als bedrijf met hersens en hart ondernemen we duurzaam en bieden we een inspirerende werkomgeving aan onze medewerkers. We ondersteunen een aantal goede doelen en instellingen, zowel ad-hoc als structureel.

FIQAS is een solide ICT-onderneming, gevestigd in Aalsmeer. Opgericht in 1989 en sindsdien organisch gegroeid tot meer dan 60 medewerkers. We zijn onafhankelijk van derden en financieel gezond, zoals ook onze uitstekende D&B score laat zien.

Onze bedrijfsgrootte biedt genoeg massa om complexe projecten en operaties adequaat uit te kunnen voeren en om continuïteit te kunnen garanderen. Tegelijkertijd hebben we de flexibiliteit die voor efficiënte en succesvolle projecten en dienstverlening noodzakelijk is. FIQAS heeft zich altijd weten aan te passen aan de marktomstandigheden, en volgt de technologische evolutie op de voet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.