Triathlon Nieuwe Niedorp.

Op woensdagavond 4 juli is de triathlon in Nieuwe Niedorp, het is een sprint afstand om en in het dorp. Er is alleen nog plek voor dames en Martijn kan dus niet meer mee doen. We zijn ook elke keer te laat met bedenken. Ik schijf me dan toch in en ik mag nog net mee doen.

Er staan hier heel wat snelle dames op de startlijst en ik wist van te voren dat ik hier niet echt hoog zou gaan eindigen. Dit is gewoon weer een wedstrijd als training richting Almere, dus alles uit de kast en gaan.

Het is al tijden warm in Nederland en het water is inmiddels zo opgewarmd dat het niet toegestaan is om met wetsuite te zwemmen. Dat zal wel weer even raar zijn, maar daar heeft iedereen last van.  Het zwemmen gaat goed en ik kan een goed tempo blijven zwemmen. Vervolgens snel het het water uit, wat loopt het toch rot door het gras, richting de fiets.

Snel mijn schoenen aan en helm op zodat ik kan beginnen aan mijn fietsrondje. Al snel heb ik mijn eerste obstakel, een deelnemer probeert zijn schoenen aan te trekken op de fiets. Het zal misschien wel sneller zijn, maar dan moet je het wel kunnen, voor veel mensen kost het alleen maar tijd. Hij slingert over de weg en ik kan er gewoon niet langs, het blijft gevaarlijk.  Ik krijg even de kans om er voorbij te gaan en haal hem in, wat hij natuurlijk niet leuk vindt, dus in de eerste de beste bocht rijdt hij me bijna van mijn fiets om de plek weer terug te winnen. Op het lange stuk haal ik hem definitief in en ik hem hem niet meer gezien.

Ik fiets rond de 33 kilometer per uur volgens mijn horloge en de 20 kilometer zitten er dan ook weer vrij snel op. Daarna weer de wissel naar het lopen, het blijft mijn zwakke punt maar het gaat stukje bij stukje steeds wat beter, maar ik ben er nog niet.

Ik vond het een leuke triathlon, zeker zo veilig mogelijk gemaakt en goed georganiseerd petje af voor de organisatie .

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: