Triathlon triAmsterdam

Martijn weet me toch altijd zover te krijgen. Als ik vrijwilliger ben bij Tri-Amsterdam, dan kan jij wel gewoon meedoen aan de Olympische afstand, dat kan je wel. Na 3x zeg ik oké . Waar begin ik weer aan? Op woensdag nog een sprint in Nieuwe Niedorp en nu weer een OD, wat een feest.

Op naar Amsterdam

We moeten al vroeg richting Amsterdam, want Martijn moet zich ’s ochtends al om 06:15 melden, het wordt dus een lange dag. Om 8.00 uur start de halve afstand en om 9.00 uur moet ik starten. Lang en breed al klaar dus dan maar even kijken hoe de halve afstand van start gaat. Om 9 uur is het zover, met een rolling start gaat ook de olympische afstand van start.

Zwemmen

Ik spring te water en begin al vlot mensen in te halen,  wat zijn er weer veel mensen die schoolslag zwemmen vandaag, zo gevaarlijk die voeten die op je gezicht afkomen.  Om een botsing te voorkomen ga ik toch maar een veilige plek op zoeken aan de zijkant . Na 26 minuten ben ik aan het einde van het zwemparcours, het ging echt heel erg goed vandaag. Leuk om zo tussen midden in Amsterdam in de Amstel te zwemmen naar de Rembrandtoren. Snel dat wetsuite uit, pff altijd blijft dat stomme ding hangen op mijn horloge. Snel schoenen aan en helm op zodat we kunnen gaan fietsen, uiteindelijk tocht weer te lang over de wissel gedaan.

Fieten

In de eerste bocht moet ik gelijk een paar losse tegels omzeilen, maar daarna kan ik beginnen met trappen. Ik word ingehaald door Robert, van Triathlonvereniging Purmerend, en hij geeft aan dat ik goed snel heb gezwommen. Het ging inderdaad lekker, dus nu ook ook volhouden tijdens het fietsen. Ik rij de massa achterna en kom wat flinke kuilen en hobbels tegen, dit is een parcours met flinke obstakels. in Diemen draai ik de bocht in en BAM, ik rij door een enorm gat, dit kan echt niet gezond zijn voor mijn fiets. Gelukkig ik fiets nog dacht echt even dat mijn voorvork stuk zou zijn, maar het valt toch nog mee.

Onderweg toch veel mannen op de fiets die niet graag ingehaald worden door vrouwen, zodra ik er langs ben geven ze weer wat extra gas zodat ze me weer inhalen om vervolgens weer langzamer te gaat fietsen. Wat een ergernis is dat toch, samen met een andere vrouwelijke triatleet zitten we achter een deelnemer waar we op een geven moment dan maar achter blijven fietsen tot we de dijk weer af zijn.

Als we eindelijk de dijk af zijn haal ik hem nog geen minuut later goed in en vervolgens heb ik hem niet meer gezien :-). Zo dat voelt goed. Ik trap nu even lekker door en kom achter een man te zitten die net even te snel gaat om in te halen, maar nadat ik hem toch ingehaald heb gaat hij me toch weer voorbij en kan ik helaas niet volgen.  Nog 5 kilometer te gaan voordat we de 45 kilometer hebben gefietst en  begin ik me af te vragen hoe het hardlopen zal gaan. Net nadat ik dat had bedacht heb, kom ik het volgende obstakel tegen, een auto begint heel moeilijk achteruit te rijden en kan er gelukkig nog net omheen. Daarna ben ik even de weg kwijt, mensen schreeuwen ‘deze kant op’ en ik vlieg de brug op. O kijk de finish.

Hardlopen

Fiets aan de kant en lopen, daar gaan we weer, mijn minst favoriete onderdeel. Ik voel mijn zware benen toch wel . De eerste kilometers gaan redelijk en de kilometers kruipen vooruit. Na 6 km kom ik het waterpunt tegen, nog 4 kilometer te gaan. Ik wil echt niet meer zeg ik tegen een mededeelnemster Melanie, die langs komt lopen, maar de laatste loodjes zijn nu eenmaal het zwaarste. Ik wil niet opgeven, hup je bent er bijna die brug en dan kan ik de finish ruiken. Ik begin in mijn hoofd te rekenen wat me eindtijd zou kunnen zijn, ik kom er niet helemaal uit, maar dat geeft wel even afleiding.  Daar is de finish, na 3 uur en 2 seconden kom ik ovre de streep,  toch netjes met een parcours waar ik 45 km moest fietsen in plaats van 40 km wat de normale afstand is . Zo was ik gelukkig weer een stukje sneller dan de vorige keer.

Nu dat hardlopen nog beter onder de knie krijgen en dan vlieg ik over de finish. Toch niet mega kapot, ik heb nog energie over en dat geeft me ook weer goede hoop voor september en oktober. Want de weken richting de 2 halve traithlons gaan nu toch wel erg snel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: