De volgende stap, een triathlonfiets

Stuur

Nu we twee seizoenen triathlons hebben gedaan en het steeds serieuzer begint te worden is het tijd voor de volgende stap, de aanschaf van een echte triatlonfiets. Nadat ik vorig jaar mijn eigen fiets voor triathlons al voorzien had van een opzetstuur, kwam ik er al snel achter dat dit een mooie tijdwinst opleverde in mijn toch al sterke fietsonderdeel. Een triathlonfiets zal waarschijnlijk nog wel meer opleveren.

 

 

 

Meevaller

Ik was al een tijdje mezelf aan het oriënteren op een fiets, maar triathlon is al een dure hobby met al het inschrijfgeld en overige kosten en zomaar even een tijdritfiets kopen van enkele duizenden euro’s gaat ook niet zomaar. Dus het was eigenlijk hoofdzakelijk een droom, want kan je jezelf zomaar uitleggen dat je 3.000 euro aan zo’n specifieke fiets gaat uitgeven, terwijl ik op mijn vertrouwde Canyon ook al hard zat ga?

Maar vorige week hadden we het jaarlijkse bedrijfsuitje van mijn werkgever met de presentatie van jaarlijkse cijfers. Deze waren zeer positief, waardoor we allemaal een bonus kregen van 2.500 euro netto. Daarmee kwam de droom van een aparte triathlonfiets opeens een heel stuk dichterbij.

Canyon, Canyon of ….

Nu zijn er wat betreft tijdritfietsen natuurlijk veel minder keuzes in vergelijking met de normale racefietsen, maar er blijft toch nog aardig wat keuze over. Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil en als je echt helemaal los gaat, kan je rustig een fiets kopen van meer dan 10.000 euro.

Ik ben heel erg tevreden met mijn Canyon CF SL Ultimate en ik denk dat er geen enkel merk de prijs/kwaliteit kan leveren in vergelijking met Canyon. Verder vindt ik de fietsen van dit Duitse merk ook verreweg het mooist van alle fietsen, dus de keuze is eigenlijk al van te voren gemaakt. Het gaat dus hoogstwaarschijnlijk een Canyon Speedmax CF 8.0 worden en dan het liefst in het zwart/groen.

Welke maat gaat het worden?

Het grootste dilemma bij Canyon is altijd de maat, het is immers een (zo goed al) internet-only merk, dus je moet maar vertrouwen op de meettool van hun website. Daar komt uit dat ik een formaat L moet hebben met mijn maten. Geen probleem zou je zeggen, echter staat in de Outlet een aantal zeer interessante modellen van vorig jaar aangeboden met een korting van 850 euro, en dat is toch wel een aanzienlijk bedrag.

Daarom staat er hopelijk binnenkort een ritje naar Koblenz op de planning, de enige plek waar een showroom van Canyon is en waar je de fietsen ook daadwerkelijk even kan uitproberen.

Bikemotion

Bikemotion

Ondanks dat mijn keuze voor Canyon al zo goed als vaststaat, gaan we begin maart toch ook nog maar even kijken op de Bikemotion beurs in Utrecht, want natuurlijk zijn er nog meer merken die een triatlonfiets aanbieden en ondanks dat mijn keuze al redelijk vast staat, kan er natuurlijk altijd een merk zijn wat me nog kan verrassen..

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.