Weekje hardlopen inclusief Zandvoort

Nu de marathon van Rotterdam toch echt wel dichtbij begint te komen, heb ik afgelopen week even flink mijn focus gelegd op het hardlopen. Ik begon zaterdag 17 maart, tijdens een stormachtige zaterdag, met een loop van 24 kilometer door de wijk heen en eindigde op zondag met halve marathon tijdens de Zandvoort Circuitrun

 

 

 

 

 

Startbewijs ophalen

Om nog wat kilometers te maken had ik inmiddels ook besloten om met te gaan doen aan de Zandvoort Circuit Run en ik vond op marktplaats een startbewijs voor de halve marathon in Oostzaan. Nadat ik even op Google maps had gekeken bleek dit 10 km vanaf huis te zijn, dus een perfect stukje om nog wat kilometers te maken. Dinsdagavond was het heerlijk rustig weer en liep ik door het Twiske naar Oostzaan om het startbewijs op te halen. Het ging allemaal lekker en ik kon goed het tempo aanhouden.

Van werk naar huis

Ik had al een tijdje in mijn hoofd om een keer van FIQAS (werk) in Aalsmeer naar huis in Purmerend te lopen. Op donderdagmiddag heb ik om de week een vrije middag, dus afgelopen donderdag was het ideale moment op dit plan tot uitvoer te brengen. Het kwam ook goed uit dat Zoë in Hoofddorp een test moest doen om toegelaten te worden op het CIOS, dus Sonja kon mij ’s ochtends mooi afzettten in Aalsmeer.

Na een halve dag werken was het tijd om mijn hardloopkleren aan te trekken en onder verbaasde gezichten van mijn collega’s te beginnen met mijn loop van ongeveer 32 kilometer. Omdat ik de route al vele malen heb gefietst weet ik wel wat de snelste route is. Eerst van Aalsmeer naar Amstelveen en dan langs het Olympisch Stadion richting het Museumplein om daarna richting het Centraal Station te lopen. Na 17,5 kilometer kwam ik bij de pont aan en haalde ik even snel wat drinken en een reep. Vervolgens met de pont over om te beginnen aan de laatste 14 kilometer. Ondanks dat mijn kilometertijden de laatste kilometers wel wat omhoog gingen kwam ik best tevreden aan thuis. Voor het eerst ook een gelletje geprobeerd 5 kilometer voor het einde.

Zandvoort Circuit Run

Vrijdag en zaterdag wat uurtjes op de Tacx gemaakt omdat er weinig tijd was, maar ik toch mijn benen wat log wilde fietsen. Ik voelde zaterdag wel al een lichte verkoudheid opkomen, maar dat kon nooit veel zijn.
Zondag was de eerste Formule 1 race van dit jaar en ondanks dat ik besloten had om mijn wekker er niet voor te zetten in verband met de halve marathon die later die dag op de planning stond werd ik toch om 7  uur wakker, dus toch maar kijken. Helaas niet een al te spannende race.

Om 10:00 was het tijd om richting Zandvoort te gaan, waar om 12:00 de race zou beginnen. We konden nog vrij snel een parkeerplek vinden in Zandvoort om vervolgens een kilometer of 3 richting het circuit te lopen, daar was net de 5 kilometer begonnen. Om 12:10 mochten wij vervolgens starten, ik had me voorgenomen om aan te sluiten bij de pacers van 1:50, maar had deze op het circuit al achter me gelaten op een of andere manier. Vervolgens gingen we het circuit af richting het strand. Met een steile afdaling door mul zand kwamen we op het stand aan. Ondanks dat we de wind in onze rug hadden en het water laag stond, was het geen pretje vandaag om over het stand te lopen. Het zand was zacht en elke stap was het ploeteren. Maar gelukkig in de verte zag ik vlaggen, daar zal het einde van het strand wel zijn. Maar helaas het was het 10km punt, dus dat betekende nog 2 kilometer ploeteren. Gelukkig was ik niet de enige, iedereen om mij heen was aan het vechten. In vergelijking hiermee is Egmond echt een eitje 🙂

Na 12 kilometer gingen we dan eindelijk het strand af, maar om het nog maar even in stijl af te sluiten was dit een steile duin omhoog door mul zand. Nadat ik eindelijk boven kwam zag ik tot mijn vreugde dat de pacer van 1:50 mij net inhaalde. Nu we terug door de duinen weer op asfalt gingen lopen kon ik hier gelukkig weer bij aansluiten. Ondanks dat ik er op het strand behoorlijk doorheen zat kon ik nu weer makkelijk aanhaken en liepen we de kilometers ruim onder de 5 minuten. Uiteindelijk kwam ik nog vrij makkelijk aan op het circuit en eindigde ik met een tijd van 1:50:05. Zeker niet een sneller tijd voor mij, maar wel een tijd die ik op 8 april ook wil lopen.

Nog 2 weken tot Rotterdam

Met de Zandvoort Circuit Run heb ik mijn laatste lange loop voor de Marathon van Rotterdam gedaan. De komende weken staan in het teken van herstel en rust. Nog een paar kleine loopjes en wat kilometers fietsen, maar meer niet. Alleen komende zaterdag ga ik meedoen met de tijdrit in Almere, maar dit is ook maar 42 kilometer. Met de lopen van de afgelopen week heb ik er in ieder geval alle vertrouwen in dat het wel goed gaat komen in Rotterdam.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.