Wow, ik heb me ingeschreven.

Nadat Martijn zich had ingeschreven voor Kalmar bleef het in mijn achterhoofd toch spelen, ben ik klaar voor mijn IRONMAN of zal ik nog wachten tot 2021. Uiteindelijk heb ik toch besloten om ook in 2020 de uitdaging aan te gaan en wel in Barcelona.

De inschrijving

Maandag 14 oktober, dat was de datum dat inschrijving voor IRONMAN Barcelona van start ging. De verkoop was al eerder gestart, maar dat was alleen voor mensen die de wedstrijd enkele dagen ervoor hadden gedaan en die er blijkbaar gewoon voor kiezen om nog een keer die lijdensweg door te willen maken. Ook mensen met een speciale code konden eerder inschrijven. Iedereen daarbuiten kon pas inschrijven vanaf 14 oktober om 16.00 uur precies.

IRONMAN heeft toch de speciale magie, wat er voor zorgt dat veel triathleten juist bij deze organisatie de hele triathlon willen doen. Ik dus blijkbaar ook, bizar maar ook wel weer logisch, want je wil die magische woorden horen aan de finish. Sinds de datum bekend is ben ik de dagen aan het aftellen tot de inschrijving start (alsof het een feestje is). In mijn gedachten heb ik dus blijkbaar de keuze echt gemaakt om een hele triathlon te willen doen. Ik heb paar vrouwen uit Nederland gesproken die eerder hebben meegedaan hadden en zij waren erg enthousiast. Hun verhalen hebben er dus voor gezorgd dat ik overstag ben gegaan.

Alsof je naar een concert gaat

Als je een beetje met de triathlon wedstrijden in aanraking komt, weet je dat het meedoen aan een IRONMAN wel een flinke prijs heeft, maar ook dat weerhoudt mij niet om toch in alle zenuwen om 4 uur achter mijn computer te gaan zitten om me in te schrijven. Het is alsof je een kaartje koopt voor het concert van Madonna. De prijzen bij de IRONMAN worden duurder naarmate de beschikbare plaatsen op beginnen te raken. Eerst Tier 1, voor de laagste prijs en dat loopt op tot Tier 4 met de duurste prijs. Natuurlijk is het tijdens de voorverkoop zo hard gegaan, dat ik gelijk de prijs voor Tier 4 kan aftikken. Ik vul het inschrijfformulier in en in mijn achterhoofd hoor ik een duiveltje zegge “Wat ga ik nu doen, je bent gek”.

Bizar eigenlijk, je weet wel wat je gaat doen, maar je hebt geen idee hoe het gaat zijn. Ik weet inmiddels wel wat een Halve triathlon met je lichaam doet, maar wat gebeurd er met je tijdens de hele afstand, je bent toch tussen de 11 en 13 uur bezig.

Veel trainen

Ja, dan is het echt gebeurd, ik heb een startbewijs is gekocht en op 4 oktober 2020 zal ik aan de start staan van de IRONMAN in Barcelona (er zijn slechtere plekken :-)). Op die dag ga ik 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en dan nog, echt waar, 42,2 kilometer hardlopen. Dat worden vele uren trainen het komende jaar. Ik word bij het idee toch ook wel een beetje zenuwachtig, maar we hebben nog aardig wat tijd te gaan. Op naar 2020.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.